Heeft u vragen? Neem direct contact op

Laatste Nieuws

12 juni

PHOV, de opleider op het gebied van Procesveiligheid, Externe Veiligheid, Veiligheidskunde en Arbeidshygiëne!

Binnen de Procesveiligheid is het beheersen van de risico's van groot belang, een kleine gebeurtenis kan grote effecten hebben. We kennen allemaal de verscheidene chemische rampen van de laatste jaren. PHOV geeft o.a. de opleidingen Basiscursus BRZO/Externe Veiligheid, Coördineren BRZO, Masterclass BRZO, Bedrijfsintern auditeren BRZO veiligheidssysteem, Wet- en regelgeving handhaving industriële veiligheid en Procesveiligheid. Voor iedere les komt er een vakkundige docent die in zijn dagelijkse praktijk bezig is met het vak dat hij/zij verzorgt! Door deze benadering van de lessen zorgen wij voor het doorgeven van de kennis die zo belangrijk is, vooral in de chemische industrie!

In de genoemde opleidingen staat aandacht voor veiligheid in de chemische en petrochemische industrie centraal! Dit betekent vooral zorgen voor veilige installaties en processen, voor een goed veiligheidsmanagement (organisatie) en voor het juiste gedrag en de noodzakelijke vakbekwaamheid van werknemers. Belangrijke aspecten hierbij zijn: het herkennen van gevaren, het kwalificeren en kwantificeren van risico’s, maatregelen om risico’s te beperken, externe veiligheid, milieu en duurzaamheid.

PHOV geeft ook opleidingen op het gebied van de Arbeidshygiëne en Veiligheidskunde. En sinds 2015 ook de Kopopleiding Arbeid & Organisatie. Door professionals op te leiden in deze professies, hoopt zij bij te dragen aan het beheersen van de risico's die kunnen ontstaan door arbeid, zowel op de korte als de lange termijn. Waar de Veiligheidskundige zich meer richt op de risico's die op korte termijn tot gezondheidsletsel of schade kunnen leiden, richt de Arbeidshygiënist zich juist op de gezondheidsrisico's op lange termijn. De A&O’er houdt zich bezig met de aspecten van de psychosociale arbeidsbelasting en vermindert arbeidsrisico’s die voortkomen uit menselijk handelen. Het terugdringen van arbeidsongevallen is een diep verankerde doelstelling van PHOV. Daarom vindt PHOV het belangrijk om al deze disciplines aan te bieden in de vorm van opleidingen.
PHOV biedt niet alleen opleidingen op het gebied van de veiligheidskunde, procesveiligheid, arbeidshygiëne en arbeid en organisatie maar kan eveneens op basis van delen uit elke bestaande opleiding/cursus een traject op maat maken. Zo worden er diverse interne cursussen gegeven binnen de procesindustrie. Ook enkele losse lessen of voorlichting over bepaalde veiligheidskundige zaken behoren tot de mogelijkheden. Samen kunnen wij een traject op maat ontwikkelen, waarbij niet alleen de inhoud maar ook de lesvorm en de wijze van toetsing van belang zijn. Gezien het grote netwerk van PHOV, bestaande uit professionals die werkzaam zijn op een zeer breed gebied in de veiligheidskunde, arbeidshygiëne of in de procesveiligheid, zijn de mogelijkheden bijna onbeperkt.
PHOV is een samenwerkingsverband van TNO, Hogeschool Utrecht, Zuyd Hogeschool en de Haagse Hogeschool.

Voor uitgebreide informatie m.b.t. de inhoud van de opleidingen, inschrijven of incompany-trajecten kunt u kijken op onze site www.phov.nl, bellen naar 030-2318212 of e-mailen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.