Heeft u vragen? Neem direct contact op

Laatste Nieuws

13 juni

UITNODIGING: Round Table Manufacturing 4.0

Met termen als ‘Round Table’ en ‘Chemelot’ waant u zich wellicht in de riddertijd. Maar tijdens dit event op de locatie Chemelot/Brightlands blikt u vooral in de toekomst. De industrie bereidt zich immers voor op de vierde revolutie: Industry 4.0. Na de komst van water- en stoomkracht, elektriciteit en de computer, zorgen ditmaal technologieën als The Internet of Things (IoT), big data analytics, blockchain en robotica voor een radicale verandering. De maakindustrie maakt zich op voor een positieve revolutie, waarbij het draait om optimale efficiëntie van zand tot klant, met respect voor mens, dier en milieu.

cgi full

Programma: highlights in trends en sprekers
Bij de door Sitech en CGI georganiseerde Round Table op donderdag 13 juli kunt u ontdekken wat de mogelijkheden van Industry 4.0 / Smart Manufacturing zijn. Vanaf 14.00 uur wordt u in ca. drie uur bijgepraat over de belangrijkste trends en doet u inspiratie op.

  • Marc Dassen, Managing Director Sitech Services BV, opent de Round Table.
  • Hans van Veen (CGI) en Paul Cobben (KPN) geven een prikkelende introductie over Industry 4.0 /Smart Manufacturing. Tijdens deze introductie wordt u, onder meer aan de hand van CGI’s Global 1000 en de wereldwijde MES Product Survey, langs de belangrijkste trends geleid. Industry 4.0 kan disruptief zijn en biedt volop nieuwe kansen. Er zijn echter ook enkele uitdagingen. Alle redenen dus om dit thema hoog op de managementagenda te zetten. Na afloop van de Round Table ontvangt u een geprinte versie van het whitepaper dat Van Veen schreef over Industry 4.0 en de hieraan gelieerde digitale transformatie.
  • Geerten Peek (CGI) zoomt in zijn presentatie in op het thema Smart Energy Management. Hij schetst de grote uitdaging waar onze wereld in het algemeen en de industrie in het bijzonder voor staat: de energietransitie. Peek neemt u mee in de wereld van smart factories, smart buildings en smart grids en geeft u aan de hand van enkele best practices nieuwe inzichten om het energieverbruik te verminderen (en tot 25% te besparen op uw energiekosten!).
  • Een van de meest in het oog springende onderwerpen binnen Industry 4.0 is ‘predictive maintenance’, het voorspellen van het gedrag van assets. Richard Schouten (Sitech) praat u bij over de ontwikkelingen binnen Sitech op het gebied van Asset Health. Uit onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat u tot 40% op uw onderhoudskosten kan besparen en de efficiency van fabrieken en installaties kunt verhogen: met dank aan The Internet of Things en de voorspellende scenario’s die big data analytics u levert, vindt pas onderhoud plaats als het nodig is.
  • Bij het toepassen van The Internet of Things in productieomgevingen is goede cybersecurity beslist noodzakelijk. John Verberkmoes (CGI) vertelt u hoe u IoT veilig kunt toepassen in de industrie.
  • Nog meer inspiratie kunt u ophalen bij het ‘rondetafelgesprek’. Daarin krijgt u de gelegenheid om samen met sprekers en deelnemers aan deze Round Table verder te verkennen welke ‘Industry 4.0’-initiatieven uw bedrijf kan helpen competitiever en duurzamer te worden. Ook onderwerpen die al eerder de dag kleurden (Smart Energy Management, cybersecurity en predictive maintenance) krijgen volop de aandacht.

Na afloop is er een borrel en volop gelegenheid om door te praten met alle aanwezigen. Het evenement zal omstreeks 18.30 uur eindigen.

Meld u nu aan!
Deze Round Table wilt u niet missen. Meld u dus snel aan via het online aanmeldformulier.