Heeft u vragen? Neem direct contact op

Laatste Nieuws

13 juni

Gratis webinar: hoe versnellen we de energietransitie?

Speciaal voor partijen die zich bezig houden met energietransitie organiseert NEN op dinsdag 27 juni, van 11.00 tot 12:00 een gratis webinar: 'Hoe versnellen we de energietransitie?'. Schrijf u nu in! (link: https://ssl.webinar.nl/nen/#!/nen/20170627_1>
 
Voor procestechnologen is dit webinar interessant omdat ook zij de impact zullen voelen van de energietransitie. Zowel bij het ontwerpen van processen en/of het beheersen van nieuwe apparaten voor de procesindustrie zullen zij te maken krijgen met nieuwe brandstoffen, andere technieken en processen.
 
Met het oog op klimaatverandering en energieleveringszekerheid is het noodzakelijk om de energietransitie zo snel mogelijk te realiseren. Het is wenselijk dat de ontwikkelingen op het gebied van de energietransitie en haar impact goed wordt gemanaged om chaos te voorkomen.
 
Welke afspraken zijn hiervoor nodig? Hoe kunnen normen handvatten geven om energie-innovaties sneller marktrijp te maken? Wilt u weten welke thema’s helpen om uw expertise, producten en diensten sneller in de markt te zetten? Mis dit webinar dan zeker niet! (link: https://ssl.webinar.nl/nen/#!/nen/20170627_1>
 
De volgende thema’s komen aan bod:
1. interoperabiliteit tussen energiesystemen (onder meer: 'elektronen ontmoeten moleculen')
2. versnellen van innovaties en marktintroducties
3. borgen van inpasbaarheid in huidig boven- en ondergrondse ruimte en infrastructuur
4. sociale innovatie en maatschappelijke betrokkenheid
5. verifieerbaarheid en transparantie van energie- en CO2-prestaties
6. integratie met andere systeemontwikkelingen en transities
 
Voor wie?
Het webinar is bedoeld voor ondernemers, beslissers en beleidsmakers die op het gebied van energietransitie met gefundeerde beslissingen het verschil willen maken. Van multinationals tot start-ups, overheden, het maatschappelijk middenveld, onderzoeksinstellingen en andere partijen die zich bezighouden met energietransitie.
 
Experts:
Ronald Velthuizen (Standardization Manager bij Gasunie)
Liesbeth Jansen (Voorzitter NEN-beleidscommissie Energie)
Jarno Dakhorst (Consultant Energie bij NEN)
 
Presentatie:
Suzan van Kruchten (Consultant Energie bij NEN)