Vogelsang presenteert nieuwe pompen en innovatief toevoersysteem voor afdichtingen

Vogelsang presenteert nieuwe pompen en innovatief toevoersysteem voor afdichtingen

De Vogelsang GmbH & Co. KG toont zijn innovaties voor de industriële sector op de ACHEMA (22-26 augustus 2022, Frankfurt). Op stand F64 in hal 8.0 zal de internationale onderneming voor het eerst de lobbenpompen van de EP- en VY-series alsook het toevoersysteem voor afdichtingen ‘ASU’ (Automatic Supply Unit) aan het publiek presenteren. De nieuwe pompseries zijn ontworpen voor gebruik in veeleisende omgevingen, zoals de olie-, gas- en chemische industrie, en kunnen flexibel worden uitgerust met verschillende afdichtingssystemen. Met de ASU lanceert Vogelsang ook een innovatief toevoersysteem voor afdichtingen dat compacter en aanzienlijk minder duur is dan de systemen die doorgaans op de markt verkrijgbaar zijn.

“Met onze nieuwe producten kunnen industriële bedrijven hun pomptechnologie flexibeler en tegelijkertijd economischer maken. Met de nieuwe verscheidenheid van afdichtingen en de verhoogde efficiëntie van de EP- en VY-serie, maken we ook andere toepassingsgebieden van onze pomptechnieken beschikbaar voor onze klanten,” zegt Harald Vogelsang, Managing Director van Vogelsang.

Nieuw toevoersysteem voor afdichtingen
Met de ASU introduceert de machinebouwer een uniek toevoersysteem voor afdichtingen voor Vogelsang-pompen. De ASU is aanzienlijk kleiner dan conventionele toevoersystemen voor afdichtingen en kan gemakkelijk worden geïnstalleerd, zelfs in krappe installatieruimten. Het gepatenteerde systeem bestaat uit een lobbenpomp die tot taak heeft bij elke omwenteling smeermiddel toe te voegen en de afdichtingsdruk binnen de afdichting te handhaven. Hierdoor wordt de overdruk op 2,0 of 4,3 bar gehouden. Met het nieuwe toevoersysteem voor afdichtingen wordt de levensduur van de afdichting met tot wel 100 procent verlengd.

EP-serie voor extreme omstandigheden
De lobbenpompen van de EP-serie bestaan uit een behuizing uit één geheel en hebben een krachtige aandrijving die een constante drukkracht tot 18 bar genereert – dit is tot dusver uniek op de markt. De schuinvertande tandwielen in de aandrijving zorgen voor een soepele werking en verminderen geluidsemissies. Het pulsatievrije transport beperkt de slijtage aan de aangrenzende leiding tot een minimum. De hoge drukprestaties en de temperatuurgrens van 200 °C, alsook de verscheidenheid aan afdichtingen maken de EP-serie geschikt voor vele toepassingsgebieden, zoals de olie- en gasindustrie, de petrochemische industrie en in tankparken.

Om de bedrijfszekerheid te verhogen, zijn de pompen van de EP-serie uitgerust met een AirGap. Deze spleet scheidt de aandrijving op atmosferische wijze van de pompkamer. Dit betekent dat zelfs bij een lek er geen vloeistof in de aandrijving komt, maar de vloeistof naar buiten stroomt. Bovendien wordt de transmissie doeltreffend door de AirGap beschermd tegen hoge temperaturen van het verpompte medium.

VY-serie: de allrounder
De lobbenpompen van de VY-serie zijn gebaseerd op de beproefde VX-serie van Vogelsang. Het feit dat de verschillende afdichtingen variabel kunnen worden gebruikt, maakt de VY-serie tot een allrounder voor gebruik in bijvoorbeeld de chemische industrie, maar ook in de papiersector en de textielsector. Het vermogen van de VY-pompen reikt van 1 m³/u tot 120 m³/u bij een maximale druk van 10 bar. Geïntegreerde sensoren leveren alle belangrijke informatie over de werking van de pomp.

Voor meer informatie, bezoek vogelsang.info/nl