Hitma introduceert Barksdale BoT-serie: de nieuwste generatie compacte druktransmitters

Hitma introduceert de nieuwe BoT-serie digitale druktransducers van Barksdale. Deze druktransmitters zijn ontworpen voor het bewaken en regelen van druk in o.a. gasinstallaties, mobiele hydraulische apparatuur en voertuigen. De BoT-druktransmitters van Barksdale zijn te configureren uit 55 beschikbare standaardopties, maar kunnen ook helemaal op maat worden gemaakt.

Verbeterde nauwkeurigheid en betrouwbaarheid met robuuste constructie

Barksdale heeft de BoT-transducers ontwikkeld om tegemoet te komen aan de behoeften van OEM’s voor gaslevering en mobiele apparatuurtoepassingen:

  • Volledig aanpasbare drukbereiken op mechanische of elektrische verbindingen
  • Robuuste, zware constructie in een compacte voetafdruk die 28% kleiner is dan standaard analoge elektronische producten
  • Betrouwbaarheid op lange termijn aangetoond in meer dan 10 miljoen drukcycli
  • Hoge nauwkeurigheid (0,25%) en lage offsetfout bij nuldruk
  • Bescherming tegen hameren en spikes tot 23 keer de werkdruk

Voordelen

Het gebruik van de BoT-druktransmitters brengt fabrikanten van machines (OEM) en hun eindgebruikers vele voordelen, waaronder:

  • Verbetering van de systeemprestaties en betrouwbaarheid
  • Minimaliseren van de kosten van fabricage, inbedrijfstelling, onderhoud en service.
  • Voorkomen van het aanpassen van systemen door het tekort aan transducers
  • Korte levertijden door hoge beschikbaarheid van componenten.

Meerdere varianten die aan elke toepassing voldoen

De Barksdale BoT-serie wordt geleverd in drie varianten. De C-uitvoering met een keramische sensor is de laagste in prijs met een iets minder hoge nauwkeurigheid, maar geschikt voor standaard industriële applicaties tot 400 bar. De P-uitvoering met een piëzo-element biedt een superieure nauwkeurigheid en is robuuster, waardoor deze geschikt is voor bijna elke toepassing tot wel 600 bar. De speciale W-uitvoering heeft een volledig gelast RVS membraan waardoor deze geen o-ringen heeft die kunnen slijten en het medium maar met één materiaal in contact komt. De W-uitvoering is beperkt tot 200 bar.

Heb je interesse in vacatures binnen de industrie? Klik dan hier op industrie vacatures.