Nieuwe generatie HMI-PLC´s van Horner Automation.

Duranmatic en de Ierse Horner Automation Group introduceren de XL-Prime, een nieuwe serie all-in-one HMI-PLC´s. Vanuit de wens de bestaande XL serie een technische upgrade te geven maar ook mede gedwongen door het componenten tekort in de Corona periode is nu de XL-Prime serie geïntroduceerd.

De Horner XL serie geniet al jaren de reputatie een van de meest functionele alles-in-één-controller te zijn die er is. Deze producten worden momenteel gebruikt in duizenden toepassingen wereldwijd. De nieuwe XL-Prime serie bouwt voort op de bewezen reputatie en biedt zowel nieuwe als bestaande gebruikers prestatie-upgrades en een zeer veilige, moderne geheugenarchitectuur. Dit wordt bereikt met een nieuw door Horner ontworpen System on Module (SOM) – met een snellere CPU, ingebouwde dataopslag en 100% niet-vluchtig geheugen. De enige batterij is een kleine knoopcel – nodig voor de interne klok.

De XL-Prime is een 1 op 1 vervanger van de bestaande XL series, bestaande applicatieprogramma’s worden in minder dan 30 seconden overgezet.  Alles in de meegeleverde IEC-6-1131 Cscape programmeer omgeving. Alle HMI-PLC´s  zijn voorzien van een interne  krachtige PLC, touch operatorinterface, LAN, USB en seriële poorten en hebben digitale en analoge I/O aan boord.

De serie bestaat uit een 6-tal modellen met scherm afmetingen van 3,5 tot 15 inch en I/O configuraties vanaf 12 in-, 6 digitale uitgangen en 4 analoge ingangen.

Naast de interne I/O kan er via CANopen/J1939 en Ethernet met externe apparatuur verbinding gemaakt worden. De volgende protocollen/opties zijn beschikbaar: Ethernet IP, Modbus TCP en BACnet; FTP file transfer, Email. WebMI* voor Web-based Remote Monitoring; Data uitwisseling  met Cloud toepassingen via MQTT* Sparkplug. *

Als laatste en zeker belangrijk in deze dagen: veel XL-Prime modellen zijn snel beschikbaar!
 

Heb je interesse in vacatures binnen de industrie? Klik dan hier op industrie vacatures.