De industrie mobiliseert zich bij Global Industrie Lyon 2023

Als de grootste Franse beurs voor industriële innovatie zal Global Industrie opnieuw alle industriële sectoren samenbrengen. De Franse bedrijven en industriële sectoren, die rechtstreeks door de huidige internationale situatie worden getroffen, zullen oplossingen en know-how vinden die hen zullen helpen de uitdagingen van de vele transities die aan de gang zijn te overwinnen, of het nu gaat om ecologische, energie gerelateerde of maatschappelijke transities, of om handel of verplaatsing.

Oplossingen om deze overgangen te begeleiden

 

Global Industrie 2023 wordt de belangrijkste ontmoetingsplaats voor concrete oplossingen voor de huidige uitdagingen van fabrikanten. De 2.500 exposanten (aanbieders van oplossingen, dienstverleners, onderaannemers, fabrikanten en distributeurs, enz.), verdeeld over 15 universum (zie kader), en de innovaties die door de GI Awards worden beloond, zullen technische handvatten zijn waarmee zij hun productiviteit kunnen verbeteren en hun energie- en milieuproblemen kunnen aanpakken.

Valorisatie van de knowhow en de beroepen van de industrie

De Franse industrie is inderdaad een kweekvijver voor banen, waarvan vele onvervuld blijven. Sinds haar oprichting heeft Global Industrie bedrijven die op zoek zijn naar nieuw talent ondersteund door het opzetten van verschillende aanvullende instrumenten.

De ruimte « GI Avenir (Toekomst)”, gewijd aan opleiding, werkgelegenheid en beroepen, is een must bij Global Industrie. Schoolgaande jongeren, werkzoekenden en mensen die een beroepsopleiding volgen, kunnen kennismaken met de verschillende beroepen in de industrie, de sectoren waarin mensen worden aangeworven en de banen van de toekomst.

Om hun vacatures te presenteren, zullen de HR-afdelingen van de bedrijven beschikken over een online wervingsplatform, jobdatingsessies, enz.

Golden Tech, 2e editie van de wedstrijd voor industriële uitmuntendheid

De bevordering van ambachten zal ook centraal staan in de Golden Tech industriële wedstrijd. Vier dagen lang viert deze doorlopende show de mannen en vrouwen die de hedendaagse industrie belichamen in verschillende beroepen. Het zal voor hen een gelegenheid zijn om hun knowhow te demonstreren, zichzelf uit te dagen en de kleuren van hun bedrijf hoog te houden.

Alle professionals kunnen zich online inschrijven en deelnemen aan het selectieproces. De partners gaan uit van de kennis en motivatie van elke persoon om maximaal 11 kandidaten per beroep te verzamelen.

Voor 2023 heeft Golden Tech het thema "de waterstofauto" gekozen. De in samenwerking met de handelspartners ontwikkelde onderwerpen, die 1 uur voor het evenement worden onthuld, zijn gericht op het ontwerp, de ontwikkeling en de productie van voertuigen op waterstof. De kandidaten krijgen dan 2 uur de tijd om zo goed mogelijk te antwoorden voordat ze door een panel van deskundigen worden beoordeeld. De resultaten (gouden, zilveren en bronzen medailles) worden op vrijdag 10 maart 2023 bekendgemaakt. De winnaar in elke categorie ontvangt een cheque van 1000 euros.

In overeenstemming met het autothema van de wedstrijd worden in het Golden Tech-gedeelte enkele uitzonderlijke conceptcars gepresenteerd, zoals het H2-prototype uit de 24 uur van Le Mans.

Heb je interesse in vacatures binnen de industrie? Klik dan hier op industrie vacatures.