BOGE breidt beproefde S-4-serie uit

In een nieuwe gedaante – de schroefcompressoren van de succesvolle S-4-serie van BOGE is nu ook leverbaar in een compacte variant voor het vermogensbereik van 45 t/m 75 kW. Klanten profiteren van alle voordelen van de serie, van de efficiënte, stille en betrouwbare werking tot het vereenvoudigde onderhoud.

Hogere prestaties, minder lawaai –

In een nieuwe gedaante – de schroefcompressoren van de succesvolle S-4-serie van BOGE is nu ook leverbaar in een compacte variant voor het vermogensbereik van 45 t/m 75 kW. Klanten profiteren van alle voordelen van de serie, van de efficiënte, stille en betrouwbare werking tot het vereenvoudigde onderhoud.

Niet alleen in gieterijen, de mijnbouw en de bouwnijverheid maken stof en vuil een betrouwbare en duurzame persluchtproductie moeilijk. Ook in andere toepassingsgebieden, zoals de levensmiddelenindustrie, zijn de omgevingsomstandigheden vaak verre van gunstig. Het gebruik van een compressor met een hermetisch afgesloten, directe aandrijving die vrijwel onderhoudsvrij is, heeft hier grote voordelen. Daardoor wordt de slijtage tot een minimum beperkt en de levensduur aanzienlijk verhoogd. Alle modellen van de S-4-serie van BOGE zijn uitgerust met dit "IntegrateDrive"-compressorblok, ook de nieuwe compressoren met een vermogensbereik van 45 t/m 75 kW. 

Klein, energiebesparend en efficiënt

De compressorfabrikant heeft de vierde generatie van zijn S-serie opnieuw uitgebreid en bestrijkt daarmee nu een vermogensbereik van 45 t/m 150 kW. Alle modellen worden gekenmerkt door een betrouwbare en stille werking met de beste efficiëntiewaarden. De compressoren hebben een hoge capaciteit bij een laag specifiek opgenomen vermogen. Het energieverbruik van de nieuwe compressor met 75 kW vermogen is met meer dan 12 procent verminderd ten opzichte van het vorige model. De capaciteit is bijna 9 procent toegenomen. Royaal gedimensioneerde componenten beperken de interne drukverliezen tot een minimum. Met een opstellingsoppervlak van 1,20 m x 2,00 m is de behuizing van de nieuwe modellen aanzienlijk kleiner dan die van hun grotere broers. De compressoren zijn standaard uitgerust met de bijzonder krachtige en energiebesparende IE4-motoren en permanente-magneetmotoren. 

Eenvoudig onderhoud en laag geluidsdrukniveau

De innovatieve verticale olieafscheiding zorgt voor een laag restoliegehalte, minimale drukverliezen en een lange standtijd. Tegelijkertijd kan het inwendige patroon veilig en gemakkelijk worden vervangen. Het onderhoud kan in slechts een paar handelingen van twee kanten worden uitgevoerd. Het aanzuigfilter is gemakkelijk toegankelijk en zowel de olie- als de luchtkoelers kunnen snel en gemakkelijk worden verwijderd voor reiniging. De nieuwe modellen maken ook indruk met hun stille werking. We konden het geluidsniveau in de vermogensklasse van 45 kW opnieuw met meer dan 8 dB(A) verlagen", zegt Frank Hilbrink. "Met de geluidsreductie zorgen wij voor meer flexibiliteit, omdat ook installatie in voor lawaai gevoelige omgevingen mogelijk is." 

Met de nieuwe modellen van de S-4-serie biedt BOGE nu ook betrouwbare en energie-efficiënte technologie aan bedrijven met een beperkte persluchtvraag. Daarbij kunnen ze zelfs worden gebruikt in omgevingen met temperaturen van meer dan 40 °C. Voor deze kritische installatieomstandigheden gebruikt BOGE een uitvoering voor hoge temperaturen, die over een verbeterde koeling beschikt.

Heb je interesse in vacatures binnen de industrie? Klik dan hier op  industrie vacatures.