Langdurig partnerschap verlengd: Bilfinger helpt Shell Chemicals Park Moerdijk met corrosiepreventie programma

Bilfinger
  • Nieuw vijfjarig raamcontract voor onderhoud, turnarounds en projecten bij één van Europa’s grootste chemische plants.
  • Uitgebreid meerjarig Corrosion Under Insulation (CUI) project om de integriteit van de installaties te waarborgen.
  • Multidisciplinair team van 300 Bilfinger-medewerkers dagelijks op de werklocatie.

Bilfinger en Shell Chemicals Park Moerdijk hebben een nieuw multidisciplinair raamcontract getekend voor vijf jaar waarmee de langdurige samenwerking van de twee bedrijven wordt verlengd en uitgebreid. Het nieuwe contract omvat een uitgebreide scope voor onderhoud, turnarounds en projecten, alsmede het Corrosion Under Insulation (CUI) programma. Voor de uitvoering zijn 300 Bilfinger-medewerkers betrokken in het dagelijkse werk op het Chemicals Park van Shell.

“We zijn trots op de uitstekende en langdurige samenwerking met Shell Moerdijk als oplossingspartner en kijken ernaar uit om te ondersteunen bij de implementatie van het uitgebreide CUI-programma met onze opdrachtgever”, zegt Thierry Burki, CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland en Bilfinger ROB/EMV.

Evenals voorheen wordt dit contract uitgevoerd door de Nederlandse dochteronderneming Bilfinger Industrial Services Nederland BV.  Het doel is om de concurrerende positie van Shell Chemicals Park Moerdijk te versterken door samen te werken om onderhoudsprocessen te verbeteren en de efficiëntie te verhogen, waarbij het Corrosion Under Insulation (CUI) programma een belangrijke rol speelt.

Voor dit contract levert Bilfinger diensten op het gebied van steigerbouw, isolatie, stoomtracing, stralen en conserveren, en het optillen van leidingen. De industrieel dienstverlener bundelt haar expertise in de verschillende disciplines en kan daarmee het gehele pakket vanuit één bron aanbieden. Zo draagt Bilfinger ROB bij aan het mechanische werk voor dit contract en biedt Bilfinger Height Specialists rope access oplossingen voor onder andere visuele inspecties en niet-destructief onderzoek (NDO) – een veilig, tijdbesparend en kostenefficiënt alternatief om moeilijk te bereiken plekken bereikbaar te maken.

John Putter, Manager Operations bij Bilfinger en verantwoordelijk voor de werkzaamheden bij Shell Moerdijk: “In de laatste jaren hebben we het volume voor steigerbouw, isolatie, conservering en tracing kunnen vergroten, en nieuwe services kunnen introduceren zoals rope access, NDO en piping & mechanical. Dit uitgebreide pakket zal Bilfinger en Shell helpen onderhoud en projecten zoals het CUI-programma efficiënt en duurzaam uit te voeren.”

Het voordeel van de multidisciplinaire aanpak op de site wordt ook gezien door Richard Zwinkels, General Manager van Shell Chemicals Park Moerdijk: “De beslissing om ons langdurig partnerschap met Bilfinger te verlengen is gebaseerd op het solide geïntegreerde portfolio van diensten dat Bilfinger in het verleden heeft laten zien. Bilfingers kracht ligt in de combinatie van deze diensten waarmee een efficiënte en veilige oplossing wordt geboden. Het maakt Bilfinger ook de grootste aannemer op onze site, wat natuurlijk betekent dat ze een grote verantwoordelijkheid dragen. Door dit contract wederom aan Bilfinger te gunnen en de samenwerking met vijf jaar te verlengen, hebben we laten zien dat we erop vertrouwen dat zij deze verantwoordelijkheid aankunnen.”

Shells chemische complex is een van de grootste in Europa en produceert chemische producten op basis van ruwe olie. Shell Chemicals Park Moerdijk wil in het komende decennium miljarden investeren om de transitie naar schone energie te maken. Bilfinger ondersteunt Shell al met onderhoud en turnarounds sinds de bouw van de plant vijftig jaar geleden.

Heb je interesse in vacatures binnen de industrie? Klik dan hier op  industrie vacatures.