Frans Everts neemt stokje over bij Shell van Marjan van Loon

Frans Everts

Shell heeft een nieuwe CEO: Frans Everts volgt Marjan van Loon op. Everts werkte de afgelopen 33 jaar in diverse functies voor Shell.

Everts studeerde bedrijfseconomie in Groningen. Hij leidde Shell Energy in Noord-Amerika en gaf invulling aan diverse commerciële en strategische functies in zowel Italië als het VK. In Nederland gaf Everts van 2001 tot 2004 bovendien leiding aan de Shell Nederland Verkoop Maatschappij. 

Trots

Van Loon, die recent aangaf meer tijd voor zichzelf te willen hebben en op reis te willen gaan, laat in het persbericht het volgende weten: “Ik ben echt heel trots op wat we in de afgelopen jaren in Nederland hebben neergezet. We hebben Nederland dagelijks voorzien van energie, en steeds vaker is dat schonere energie. Na zeven jaar draag ik het stokje graag over aan Frans. Met zijn ervaring en achtergrond is hij de juiste persoon om ons werk voort te zetten. Ik wens hem veel succes in deze prachtige rol en hoop met hem dat Nederland onze oplossingen in de energietransitie verder omarmt.” Van Loon treedt per 1 april terug en verlaat Shell na een dienstverband van 34 jaar.”

Onder vuur

Hoewel Shell de bewondering voor haar eigen vergroening niet onder stoelen of banken steekt, ligt het bedrijf regelmatig onder vuur. Recent werden de elf bestuursleden van de Raad van Bestuur door milieurechtkantoor ClientEarth voor de rechter gesleept. Achter ClientEarth scharen zich grote pensioenfondsen die Shell verwijten niet in lijn met de klimaatafspraken van Parijs te handelen.