Met digitale transformatie de efficiëntie van persluchtsystemen verhogen

BOGE

Intelligent persluchtmanagement in het tijdperk van Industrie 4.0 – op de Hannover Messe laat BOGE zien hoe persluchtsystemen met BOGE connect eenvoudig kunnen worden geanalyseerd en geoptimaliseerd. De slimme servicetool is uitgebreid met extra connectiviteitsopties en is daarmee nog veelzijdiger geworden. Bezoekers van de beurs kunnen dit met eigen ogen zien aan de hand van de getoonde schroefcompressor C 14 PM.

Altijd zicht op alle bedrijfsgegevens – BOGE connect registreert, bewaakt en visualiseert alle belangrijke parameters en maakt daarmee de administratieve inspanning voor gebruikers een stuk eenvoudiger. Alle relevante gegevens worden opgeslagen in een digitaal machinedossier. Door de continue bewaking kunnen op elk moment conclusies worden getrokken over de toestand van de machine. Door gegevens te evalueren komen afwijkingen in een vroeg stadium aan het licht en kunnen storingen vroegtijdig worden verholpen. BOGE connect genereert op tijd en automatisch een herinnering als een volgend onderhoudsmoment nadert. De gegevens zijn overal in real time oproepbaar en kunnen op alle mobiele eindapparaten worden weergegeven. 

Nieuwe connectiviteitsopties

Via een verscheidenheid aan interfaces kunnen zelfs oudere modellen, producten van derden en talrijke componenten worden aangesloten. De herziene versie beschikt over nieuwe interfacemodules 2.0 voor de aansluiting van compressoren en toebehoren in vrijstaande en vast ingebouwde toestand. Met de extra 5-voudige switch met vier vrije Ethernet-poorten kunnen nog meer Modbus TCP-componenten worden aangesloten. Al met al biedt BOGE connect in de versie met vergrote schakelkast nu meer ruimte voor modules en dus optimale connectiviteit. Bezoekers van de Hannover Messe kunnen de uitgebreide functies van de doorontwikkelde servicetool testen aan de hand van het voorbeeld van schroefcompressor C 14 PM. Deze compacte compressor is uitgerust met een permanente-magneetmotor en levert van zichzelf al optimale prestatiewaarden, in combinatie met een extreem laag geluidsniveau. Met BOGE connect kan de performance nog verder worden verhoogd. Want de naadloze verslaglegging gedurende de hele levenscyclus zorgt voor lage bedrijfskosten, maximale planningszekerheid en een maximum aan efficiëntie. Daarbij maakt de servicetool als industrieel IoT-platform de weg vrij voor toekomstige "smart services" zoals "predictive maintenance".

De experts van BOGE geven op de Hannover Messe van 17 t/m 21 april op stand D27 in hal 7 informatie over actuele trends in techniek en ondersteuning.

Heb je interesse in vacatures binnen de industrie? Klik dan hier op industrie vacatures.