Paessler AG versterkt internationale positie met de benoeming van Tobias Jaenchen en Thorsten Theuer

Paessler AG

Paessler AG, bekend van de monitoring software Paessler PRTG, gaat uitbreiden naar Amerika, APAC en EMEA. Tobias Jaenchen bekleedt de rol van Vice President Americas and APAC, en Thorsten Theuer die van Vice President EMEA. Beiden spelen een cruciale rol in het aansturen van Paessler’s wereldwijde bedrijfsstrategie.

Na zijn studie in computerwetenschappen in Berlijn en New York startte Tobias Jaenchen aan een carrière in consultancy, B2B-softwareverkoop en sales managementfuncties bij o.a. Oracle, FreeMarkets, Altiris en Symantec. Jaenchen leidt de ontwikkeling van de verkoopstrategie, organisatie en processen in zowel Amerika als in APAC. Daarnaast houdt hij zich bezig met het ontwikkelen van nieuwe markten, zakelijke gebieden, klantsegmenten en samenwerkingen.

“Het is een geweldig gevoel om als VP Americas en APAC bij Paessler aan de slag te gaan”, zegt Tobias Jaenchen. “Vanaf dag één ben ik onder de indruk van de gastvrije en ondersteunende cultuur van het team. Ik kijk ernaar uit om met onze klanten samen te werken om hen te helpen met het bereiken van hun IT-, OT-, en IoT-monitoringsdoelstellingen. En om van Paessler PRTG de go-to monitoringsoplossing te maken in zowel Amerika als APAC.”

Thorsten Theuer heeft 20 jaar sales ervaring gewerkt in verschillende praktijkgerichte functies zoals acquisitie en accountmanagement. Zijn laatste aanstelling was bij Softline als Vice President Sales. Theuer richt zich op de grote verscheidenheid aan digitaliseringsniveaus bij EMEA-klanten. Zijn uitdaging ligt in het vinden van de juiste maartregelen voor een grote verscheidenheid aan klantsituaties.

“Bij Paessler zien wij onszelf als voorlopers van alle relevante IT-, OT- en IoT-toepassingen. We streven naar het bieden van snelle en individuele monitoringshulp”, zegt Thorsten Theuer. “Dit doen we samen met eersteklas klantenondersteuning en een nauwe samenwerking met partners. De staat van digitale transformatie in de EMEA is zeer divers en er is geen one-size-fits-all oplossing. Mijn prioriteit is in gesprek gaan met klanten en partners om achter behoeften, uitdagingen en kansen te komen.”

De twee benoemingen komen op een bijzonder moment. Paessler is al jaren met succes bezig met het vergroten van het marktaandeel in de drie belangrijkste regio’s, Amerika, APAC en EMEA. En ook aan de mogelijkheden en oplossing voor digitale transformatie in deze regio’s. Naast het bewaken van de traditionele IT-omgevingen heeft Paessler zijn portfolio uitgebreid naar diverse markten, waaronder industrie, gezondheidszorg, telecom en overheid.

In 2023 richt Paessler zich op nieuwe toepassingen, zoals diverse productuitbreidingen en gespecialiseerde oplossingen voor het Internet of Things en industriële omgevingen (IIoT). In tegenstelling tot de huidige trend in de technologiemarkt, die niet alleen in Amerika afspeelt, is Paessler van plan zijn personeelsbestand nog meer uit te breiden.