Angara en Mourik gaan samenwerken om te decarboniseren

Mourik

Angara Global ltd. en Mourik Industry B.V. hebben een MOU (Memorandum of Understanding) getekend om de implementatie van de Angara technologie in Europa te versnellen.

Angara heeft een techniek ontwikkeld waarmee vervuiling in warmtewisselaars vanzelf wordt afgebroken en verwijderd. Het bedrijf heeft voor deze technologie gebruik gemaakt van slimme AI algoritmes. Door de vervuiling in warmtewisselaars te reduceren, wordt de efficiency van de warmtewisselaars vele malen groter en dat leidt weer tot minder CO2 uitstoot. DNV GL analyseerde de Angara technologie en beoordeelde het met een Technology Readiness Level (TRL) van 8+.

10 kiloton

Mourik B.V., een grote multidisciplinaire aannemer in de industrie werkte onlangs samen met Angara aan een project bij een Europese raffinaderij. Tien warmtewisselaars werden onder handen genomen met de nieuwe Angara technologie. Door het schoonmaken van de warmtewisselaars bedraagt de jaarlijkse CO2-besparing zo’n 10 kiloton en wordt er bovendien 3 miljoen euro aan energiekosten vermeden. Beide bedrijven waren dermate enthousiast over elkaars prestaties, dat er een partnerschap werd gesmeed.

Mourik en Angara gaan de komende tijd een groot aantal klanten voorzien van innovatief onderhoud aan hun warmtewisselaars en daarmee significante hoeveelheden CO2 besparen.

Netwerk

Petra Koselka, CEO Angara: "De samenwerking met Mourik is strategisch voor Angara, omdat we ons op korte termijn willen richten op decarbonisatiemogelijkheden in Europa. We willen een netwerk ontwikkelen van sterke, toonaangevende implementatiepartners en we verwachten Mourik te certificeren als een volledig geaccrediteerde gebruiker van onze technologie. We kijken uit naar een mooie toekomst samen".

Expertise

Simon Kramer, commercieel directeur Mourik divisie Industrie, vult aan: "Wij bieden innovatieve oplossingen die bijdragen aan de duurzaamheidsdoelstellingen van onze klanten. De samenwerking met Angara is een uitbreiding op onze specialistische expertise en sluit goed aan op ons brede scala aan industriële oplossingen, zoals Non-Entry Tankcleaning en onze duurzame innovatiestrategie”.