NTP planetaire reductiekast: minimale torsiespeling, betere absorptie van externe krachten.

WITTENSTEIN alpha GmbH heeft zojuist de NTP onthuld – de nieuwste planetaire reductiekast van de alpha Value Line. Wat is het onderscheid met de huidige marktstandaard in kostengevoelige toepassingen? De NTP beschikt over een geminimaliseerde torsiespeling voor meer beweging en herhaalnauwkeurigheid en een verbeterd vermogen om hoge externe krachten op te vangen – bereikt door een extra stabiel rollager aan de uitgang. De NTP planetaire reductiekast overtuigt bovendien met aanzienlijk verbeterde synchronisatie-eigenschappen dankzij de geoptimaliseerde microgeometrie van de tanden.

De NTP heeft een torsiespeling van ≤ 5 arcmin en is nu verkrijgbaar in vier verschillende maten van 015 tot 045, met maximale koppels van 56 tot 800 Nm en overbrengingsverhoudingen van 4 tot 100. Voor toepassingen in de voedingsmiddelenindustrie zijn goedgekeurde smeermiddelen van levensmiddelenkwaliteit leverbaar. De reductiekast met flens – die onmiddellijk herkenbaar is aan de blauwe behuizing met een omringend designelement – kan eenvoudig geconfigureerd worden met behulp van de sizing tool cymex®.

Een koploper dankzij een combinatie van de beste functies in zijn klasse

Het succes van de NTP-productserie is enerzijds te danken aan het feit dat gebruikers tegelijkertijd profiteren van verschillende best-in-class eigenschappen, bijvoorbeeld een lage torsiespeling met een hogere koppeldichtheid, hoge draaimomenten met een verbeterd synchronisatiegedrag of een hoge torsiestijfheid met een verhoogde absorptie van externe krachten. Anderzijds is het voor machinefabrikanten nu nog eenvoudiger om reductoren van WITTENSTEIN in te zetten in assen met de meest uiteenlopende eisen – en te profiteren van nauwkeurig gedifferentieerde prijzen en prestatieniveaus.

Een oog op de markt

Van handling tot automatisering en van verpakkingstechnologie tot werktuigmachines, elke markt en elke behoefte stelt speciale eisen aan eigenschappen zoals torsiespeling, levensduur, inbouwruimte of koppeldichtheid. De planetaire reductiekast NTP uit de alpha Value Line van WITTENSTEIN is geschikt voor een aantal voortdurend groeiende toepassingssegmenten in de markt voor precisie reductiekasten, waarin men zich bewust is van het belang van hoge prestaties, maar toch moet letten op kostenefficiëntie.