HMI 2023: BOGE breidt beproefde S-4-serie uit

In een nieuwe gedaante – de schroefcompressoren van de succesvolle S-4-serie van BOGE is nu ook leverbaar in een compacte variant voor het vermogensbereik van 45 t/m 160 kW. Klanten profiteren van alle voordelen van de serie, van de efficiënte, stille en betrouwbare werking tot het vereenvoudigde onderhoud. BOGE stelt de gecomprimeerde compressoren op de Hannover Messe van dit jaar aan het publiek voor.  

De compressorfabrikant heeft de vierde generatie van zijn S-serie opnieuw uitgebreid en bestrijkt daarmee nu een vermogensbereik van 45 t/m 160 kW. Alle modellen worden gekenmerkt door een betrouwbare en stille werking met de beste efficiëntiewaarden. De compressoren hebben een hoge capaciteit bij een laag specifiek opgenomen vermogen. Het energieverbruik van de nieuwe compressor met 75 kW vermogen is met meer dan 12 procent verminderd ten opzichte van het vorige model. De capaciteit is bijna 9 procent toegenomen. Royaal gedimensioneerde componenten beperken de interne drukverliezen tot een minimum. Met een opstellingsoppervlak van 1,20 m x 2,00 m is de behuizing van de nieuwe modellen aanzienlijk kleiner dan die van hun grotere broers. De compressoren zijn standaard uitgerust met de bijzonder krachtige en energiebesparende IE4-motoren en permanente-magneetmotoren. 

Laag geluidsdrukniveau

De nieuwe modellen maken ook indruk met hun stille werking. "We konden het geluidsniveau in de vermogensklasse van 45 kW opnieuw met meer dan 8 dB(A) verlagen", zegt Frank Hilbrink. "Met de geluidsreductie zorgen wij voor meer flexibiliteit, omdat ook installatie in voor lawaai gevoelige omgevingen mogelijk is." Met de nieuwe modellen van de S-4-serie biedt BOGE nu ook betrouwbare en energie-efficiënte technologie aan bedrijven met een beperkte persluchtvraag. Daarbij kunnen ze zelfs desgewenst worden gebruikt in omgevingen met temperaturen van meer dan 45 °C. 

Op de Hannover Messe laat BOGE bovendien zien hoe persluchtsystemen met BOGE connect eenvoudig kunnen worden geanalyseerd en geoptimaliseerd. Der servicetool registreert, bewaakt en visualiseert alle belangrijke parameters en maakt daarmee de administratieve inspanning voor gebruikers een stuk eenvoudiger.

De experts van BOGE zijn van 17 t/m 21 april op stand D27 in hal 7 op de HMI 2023 te vinden.