Panasonic VIXELL: nieuwe efficiënte en afvalvrije, internationale transportservice voor de farmaceutische industrie

Zeer betrouwbare farmaceutische transportdiensten tegen lage kosten en efficiënt in gebruik dankzij het circulaire systeem.

Panasonic Connect Europe kondigt vandaag een circulair transportsysteem voor temperatuurgecontroleerde geneesmiddelen aan dat continenten met elkaar verbindt. Met behulp van VIXELL, de vacuümgeïsoleerde doos, en in samenwerking met de farmaceutische transportexpert, Nissin Corporation, zal de service in eerste instantie routes aanbieden tussen de EU, de VS en Japan.

Klanten betalen voor het temperatuurgecontroleerde internationale transport van geneesmiddelen en weten dat het VIXELL-systeem na de aflevering zal worden hergebruikt waardoor ze geld besparen en dankzij dit circulaire systeem bijdragen aan een duurzamere samenleving

"Dit duurzame statiegeldsysteem voor de farmaceutische industrie kan alleen worden geleverd met behulp van de unieke technologie van het VIXELL-systeem", legt Edin Osmanovic van Panasonic Connect Europe's Business & Industry Solutions uit. "Het is een grote doorbraak voor de sector. Panasonic en Nissin bieden een kant-en-klare oplossing die de kosten van temperatuurgecontroleerd transport en afval drastisch verlaagt."

Het robuuste ontwerp, de uitstekende thermische isolatie en de koelprestaties van de VIXELL-oplossing stellen Panasonic in staat om de doos na transport in te zamelen en opnieuw te gebruiken – iets wat niet mogelijk is met de huidige dozen voor eenmalig gebruik. De VIXELL is uitgerust met een draadloze vacuümsensor die gebruikmaakt van contactloze voedingstechnologie, waardoor de koelprestaties eenvoudig kunnen worden gecontroleerd voordat de doos wordt verzonden.

Een temperatuurlogger die radiosignalen uitzendt, kan worden gebruikt om realtime de temperatuur te meten en de positie van de doos te volgen tijdens de reis, zodat de klant de kwaliteit van de geneesmiddelen en de locatie op elk gewenst moment kan controleren. Dit is mogelijk dankzij de harsbehuizing van VIXELL, in plaats van de radiosignaalblokkerende metalen constructie van traditionele transportboxen.

"Met de behoefte aan snel, efficiënt en betrouwbaar koud transport van geneesmiddelen is Panasonic VIXELL een ideale oplossing voor farmaceutische cold chain logistieke bedrijven," voegde Edin toe. "Het baanbrekende ontwerp, de betrouwbaarheid, de efficiëntie en het gebruiksgemak van deze oplossing tillen het transport van farmaceutische goederen naar een hoger niveau."