Medewerkers van de Wilo Groep ontvingen de "Factory of the Year 2022" prijs in München. Tot hen behoorden Georg Weber (derde van links), lid van de Raad van Bestuur en CTO, Dr. Mahmud Al-Haj Mustafa (vierde van links), Senior Vice President Group Operations en Branko Calusic (met trofee), Vice President Operations in Dortmund. (Foto: SV Veranstaltungen GmbH)

Vertegenwoordigers van de Wilo Groep hebben de prijs "Fabriek van het jaar 2022" in München in ontvangst genomen.

In november werd Wilo's Smart Factory in Dortmund uitgeroepen tot "Factory of the Year 2022" in de categorie "Excellente transformatie: digitalisering". Medewerkers van het multinationale technologieconcern hebben de prijs nu officieel in ontvangst genomen in de Allianz Arena in München. De prijsuitreiking vond plaats als onderdeel van een tweedaags congres waar Duitse toonaangevende productiebedrijven hun succesverhalen deelden.

In gesprek met andere ‘innovators’

"We zijn trots op onze baanbrekende vlaggenschipfabriek. Dankzij de hoge mate van digitalisering en een consistente focus op Industrie 4.0-normen zijn we ideaal uitgerust om de grote uitdagingen van de toekomst aan te gaan", verklaart Georg Weber, lid van de Raad van Bestuur en CTO van de Wilo Groep. "Deze prijs benadrukt nogmaals dat wij de digitale pionier binnen onze industrie zijn." Dr. Mahmud Al-Haj Mustafa, Senior Vice President Group Operations bij Wilo, vult aan: "Tekort aan specialisten, digitalisering, duurzaamheid – de opgaven waar productiebedrijven vandaag en in de toekomst voor staan zijn enorm. Het uitwisselen van ideeën met andere aanjagers van innovatie, zoals we onlangs in München hebben gedaan, is daarom bijzonder waardevol."

De rol die digitale technologieën spelen in de in 2019 geopende Smart Factory, werd gedemonstreerd in een keynote speech van Branko Calusic, die als Vice President Operations Dortmund verantwoordelijk is voor de fabriek op het Wilo-hoofdkantoor. Wilo gebruikt bijvoorbeeld live dashboards die op elk moment de bezetting van individuele productielijnen laten zien.

Daarnaast worden ‘connected’, onbemande transportvoertuigen gebruikt om productiemedewerkers automatisch op het juiste moment van het juiste materiaal te voorzien.

De "Factory of the Year" is een van de meest prestigieuze industrieprijzen in Europa. Wilo nam vorig jaar voor het eerst deel aan de wedstrijd. Met de prijs erkent de jury onder meer de digitalisering en duurzaamheid van Wilo's Smart Factory. Ook de waterstofstrategie van Wilo was opmerkelijk, aldus de jury.