Hannover Messe 2023

Schneider Electric, de leider in de digitale transformatie van energiebeheer en automatisering onthult op de Hannover Messe 2023 een reeks nieuwe technologieën en softwareoplossingen, om industrieën te helpen de wereldwijde problemen van energiezekerheid, efficiënt gebruik van hulpbronnen en duurzaamheid aan te pakken.

"We bevinden ons op een uniek moment in de geschiedenis, waar de wereldwijde doelstelling van koolstofneutraliteit op één lijn ligt met de behoefte op korte termijn om de energiecrisis af te remmen", aldus Barbara Frei, Executive Vice President Industrial Automation bij Schneider Electric. "We hebben een ongekende kans om deze problemen aan te pakken, maar dat vereist een mentaliteitsverandering en de juiste instrumenten. We moeten een holistische kijk hebben op energie-investeringen, waarbij we zowel efficiëntie als de overgang naar schone energieopwekking aanpakken. De technologieën voor digitalisering, automatisering en elektrificatie die we op Hannover Messe zullen presenteren, bewijzen dat oplossingen voor de uitdagingen waarvoor we staan, hier en nu bestaan.”

Hannover Messe is 's werelds belangrijkste industriële vakbeurs en vindt dit jaar plaats in Hannover, Duitsland, van 17 tot 21 april. Schneider Electric kondigt hier de volgende innovaties aan:

Edge control:

Verbonden producten

  • Motor Management: De nieuwste release van Schneider Electric's motor management-oplossingen wordt geleverd met nieuwe Spacial SFN-behuizingen, die apparatuur in alle omstandigheden beschermen en snellere paneelmontage mogelijk maken. De nieuwe behuizingen worden gebouwd met 35% minder CO2-uitstoot dan vorige versies, mede dankzij het gebruik van koolstofvrij staal.
  • GM AirSeT Performance: Met de nieuwe AirSeT, gebaseerd op zuivere lucht, breidt Schneider Electric zijn duurzame SF6-vrije portefeuille uit en versterkt deze.
  • Easy UPS 3-Phase Modular (50-250kW/400V) – Uninterruptible Power Supply (UPS): Deze nieuwe oplossing helpt kapitaaluitgaven te optimaliseren met een pay-as-you-grow-model en functies die de kosten van site acceptance testing verlagen doordat er geen dure loadbank meer nodig is.
  • PowerLogic™ P7 Protection Relay: Dit nieuwe stroombeveiligings- en besturingsplatform biedt een verbeterde digitale ervaring, om de complexiteit in alle stadia van de productlevenscyclus te verminderen.

Apps, analyses en diensten

  • ETAP: Een nieuw en geïntegreerd, elektrisch digital twin-platform om de volledige levenscyclus van elektrische systemen te beheren, van ontwerp en engineering tot exploitatie en onderhoud.
  • AVEVA: Nu volledig onderdeel van Schneider Electric en opererend als een onafhankelijk en autonoom bedrijf, zal AVEVA haar nieuwe visie op industriële software presenteren: een onafhankelijk en op de cloudgebaseerd platform, waar bedrijven kunnen samenwerken, innoveren en gegevens delen via de verbonden industriële economie.
  • Diensten: De experts en consultants van Schneider Electric zijn aanwezig om details te delen over het vernieuwde dienstenportfolio van het bedrijf, waaronder de onlangs gelanceerde Industrial Digital Transformation Service die industriële bedrijven helpt hun digitale transformatie te versnellen.

De belangrijkste Hannover Messe-mediasessies van Schneider Electric:

  • Maandag 17 april – 13.00 uur CET – Media & Analyst Conference – Acties om de energiecrisis aan te pakken. Deze sessie richt zich op vraag en aanbod aan energie en belicht de kansen die worden gecreëerd door digitalisering, elektrificatie en automatisering.
  • Dinsdag 18 april – 10:00 uur CET – Media & Analyst Breakfast – Innovatie en technologie. De sessie richt zich op de impact van automatisering op de industrie: van ontwerp- en engineeringefficiëntie en geautomatiseerde gegevenscontinuïteit met behulp van AI tot betrouwbare, veilige en cyberbeveiligde activiteiten.