4 vragen aan Machevo’s nieuwe voorzitter Perry Verberne

1) Wil je iets meer over jezelf en het bedrijf waar je voor werkt vertellen? Mijn naam is Perry Verberne en ben sinds vijf jaar algemeen directeur bij van Beek Schroeftransport. Daar ontwerpen en bouwen wij klantspecifieke schroeftransportsystemen. Wij leveren wereldwijd aan bedrijven in de food, chemie en recycling. Hierbij richten we ons op het transporteren, opvoeren, bufferen en doseren van een brede verscheidenheid aan bulkgoederen.

2) Hoe word je voorzitter bij Machevo? Is dat op basis van anciënniteit, loting, aanwijzing, etc? Formeel kiezen de leden op voordracht van het bestuur een voorzitter. Ikzelf zit al enkele jaren in het bestuur van Machevo en binnen dit bestuur vond men mij de geschikte opvolger van Tom Pruymboom. Daarom heeft het bestuur mij tijdens de afgelopen ALV voorgedragen als nieuwe voorzitter en hebben de leden hierover kunnen stemmen. Het resultaat is inmiddels bekend.

3) Ga je iets veranderen aan de koers van Machevo en zo ja, wat? Het is niet nodig om de koers van Machevo sterk te wijzigen. Al enige jaren geleden is Machevo zich gaan transformeren van voornamelijk een beursorganisatie naar een netwerk organisatie. Deze ontwikkeling zal ik doorzetten, waarbij we nog meer nadruk willen leggen op de netwerk mogelijkheden binnen de vereniging. Het van en met elkaar leren zal centraal komen te staan. Niet dat we een opleidingsvereniging willen worden, maar juist een mogelijkheid bieden om praktische ervaringen en kennis die we met elkaar hebben, te delen.

4) Op de laatste Connect spraken we een aantal (jonge) leden die vonden dat ze voornamelijk tussen de collega’s staan op Machevo meetings en dus niet tussen hun klanten. Kan je daar iets mee? Zeker. De afgelopen Connect was de eerste waarbij het voor de leden mogelijk was om introducees mee te nemen. Achterliggende gedachten was dat onze leden ook hun klanten en relaties zouden kunnen uitnodigen. Juist op die manier zou het dan mogelijk moeten zijn om nog meer nieuwe contacten op te doen. Dit is nog niet helemaal uit de verf gekomen wat mij betreft, maar zal zeker navolging gaan krijgen in de komende bijeenkomsten die we willen organiseren.