Leestijd: 25 seconden

Vanmiddag wordt op het Smart Industry jaar event bekend gemaakt dat 700.000 euro extra zal worden gestoken in Smart Industry projecten in de regio Rotterdam-Den Haag. Volgens Saskia Bruines, wethouder kenniseconomie in Den Haag, is het belangrijk dat de slimme maakindustrie  behouden blijft in de regio. Onder andere het in Ypenburg gevestigd Airborne maakt onderdeel uit van de regionale slimme maakindustrie.

Regio Rotterdam-Den Haag is uiteraard niet de enige regio die geld ontvangt van het ministerie van economische zaken. Jaarlijks wordt door het kabinet zo’n 42 miljoen euro geïnvesteerd in Smart Industry. Daarnaast wordt nog eens een slordige 50 miljoen euro in ‘slimme’ industrie gestoken door kennisinstellingen en het bedrijfsleven zelf.

Volgens FME-voorzitter Ineke Dezentjé is flink investeren de enige mogelijkheid om de Nederlandse industrie toekomstbestendig te maken. Omringende landen steken eveneens miljoenen, of soms zelfs miljarden euro’s in slimme industrie. ‘Nederland mag daarbij niet achterblijven”, verduidelijkt Dezentjé in een interview op het Radio 1 journaal.