Actiedreiging bij Chemours

Vakbond FNV dreigt met acties bij het Dordtse chemiebedrijf Chemours als er voor komende vrijdagmiddag niet een beter cao-voorstel komt. De eisen van de vakbond in dit ultimatum gaan over loonsverhoging van 5% en prijscompensatie. Ook pleit de vakbond voor afschaffing van jeugdschalen tot 23 jaar, meer geld voor professionele ontwikkeling per werknemer en een regeling voor de oudere werknemers, zodat zij het werk kunnen volhouden. 

De vorige cao liep eind juni af en het bedrijf deed al een voorstel voor de zomervakantie maar de vakbondsleden wezen dit af. Brenda Heidinga, Persvoorlichter FNV Industrie vertelt: “Er is nog geen besluit genomen over de concrete acties die zullen volgen, maar  de leden zijn bereid om na de noodzakelijke veiligheidsoverleggen het werk neer te leggen.” 

Verder wil de vakbond dat er een cao komt die voor meer werknemers geldt. Er werken zo’n 500 mensen bij Chemours waarvan momenteel 300 werknemers onder de huidige cao vallen. “Die andere cao is niet per definitie beter, maar voor de management-achtige functies biedt die andere cao betere salarissen. We willen graag dat alle medewerkers een goed salaris ontvangen.”