Per 1 oktober verandert Altheris BV Sensors & Controls haar naam in Althen Sensors & Controls BV. Een nieuwe naam, maar met dezelfde sensor expertise.

Een nieuwe naam voor Altheris in Nederland, maar Althen is al meer dan 40 jaar een begrip in de sensor & meettechnologiewereld. Althen GmbH Mess & Sensortechnik is de bekende naam van de zusterfirma van Altheris. Beide bedrijven opereren onder dezelfde Nederlandse holding. Na vele jaren van samenwerking gaan zij per 1 oktober officieel verder onder de gezamenlijke naam Althen Sensors & Controls.

Met haar eigen engineering en productieafdeling in Duitsland is Althen in staat om klant-specifieke sensor oplossingen te ontwikkelen en daarmee een ongekende flexibiliteit te bieden als het gaat om maatwerk. Althen Sensors & Controls heeft naast haar vestiging in Leidschendam, het hoofdkantoor in Duitsland, ook kantoren in Zweden, Frankrijk en Amerika.

De sensoroplossingen van Althen zijn onder te verdelen in drie oplossingsgebieden: OEM sensoren, Test & Measurement sensoren, en sinds enkele jaren ook Industrial IoT sensor oplossingen.

Voor meer informatie over de producten en diensten die Althen levert kunt u terecht op onze nieuwe websites www.althensensors.com/nl (voor sensoren, instrumentatie en meetsystemen) en www.althencontrols.com (voor industriële joysticks en positie feedback sensoren).

Over Althen Sensors & Controls:
Althen Sensors & Controls ontwikkelt, produceert en levert (klant specifieke) sensoren, instrumentatie en meetsystemen voor het meten van onder andere: druk, kracht, moment, rek, positie, inclinatie, acceleratie, vibratie en temperatuur. Geschikt voor OEM applicaties, Test & Measurement en Industriële IoT applicaties.