Aquatech 2021: Vogelsang presenteert efficiënte pomp- en versnijdingstechnieken voor waterzuiveringsinstallaties en rioleringen

  • XRippers versnijden vast materiaal in afvalwater
  • Storingsvrije werking in riolen en waterzuiveringsinstallaties

Dordrecht, 19 oktober 2021 – Vogelsang GmbH & Co. KG presenteert op Aquatech, vakbeurs voor proces-, drink- en afvalwater, hun pomp- en versnijdingstechnieken op 2.11.2021 – 5.11.2021 in Amsterdam. Op hun stand 240 in hal 1 ligt de focus op dubbelassige afvalwaterversnijders voor het betrouwbaar versnijden van vreemde, vaste stoffen. “In rioleringen en waterzuiveringsinstallaties leiden verontreinigingen en ander storend materiaal in het afvalwater vaak tot problemen. Pompen, leidingen en systeemonderdelen verstoppen en bedrijfsprocessen komen tot stilstand”, zegt Rainer Zobel, Head of Sales EU Industry, Afvalwaterbehandeling & Biogas. En verder: “Bij Aquatech geven we informatie over technische oplossingen voor het efficiënt lozen en zuiveren van afvalwater en het economisch exploiteren van waterzuiveringsinstallaties.”

Bewezen afvalwatertechnieken voor een efficiënte werking
De robuuste XRipper-afvalwaterversnijders van Vogelsang bieden een hoge doorvoercapaciteit en ze zijn tegelijkertijd service- en onderhoudsvriendelijk. Dit verlaagt de investerings- en bedrijfskosten voor exploitanten van rioleringen en waterzuiveringsinstallaties. De monolithische ripperrotoren versnijden betrouwbaar zelfs hardnekkige, vreemde voorwerpen in afvalwater, waardoor storingen en schade in stroomafwaartse systemen worden vermeden.

XRipper XRP: compact en onderhoudsvriendelijk
De XRipper XRP is ontworpen voor inline installatie in pijpleidingen of voor kleine ruimtes zoals in een mangat. Met debieten tot 1.140 m³/h versnijdt deze afvalwaterversnijder probleemloos vreemde, vaste stoffen in afvalwater of slib. De machine is bijzonder onderhoudsvriendelijk: de aandrijving, inclusief assen en ripperrotoren, kan uit de behuizing worden getild en gemakkelijk worden onderhouden buiten kleine ruimtes. Dankzij de gemakkelijk toegankelijke ripperrotoren en afdichtingen kunnen de onderdelen ook snel worden vervangen.

XRipper-modellen voor open kanalen en mangaten
De XRippers van de XRC- en XRG-series worden gebruikt voor installatie in open riolen en voor installatie voor inlaten in schachten en putten. Zowel extra smalle oplossingen vanaf 300 mm breedte als grote modellen met een capaciteit van meer dan 7.000 m³/h zijn hier beschikbaar. Vogelsang presenteert op Aquatech het model XRipper XRC100-480QD. Met de Sewer Integration Kit (SIK) kunnen de XRippers van de XRC-serie eenvoudig aan schuine of ronde wanden worden bevestigd – de machines kunnen naar boven worden uitgetrokken voor onderhoud en service.

Brede reeks oplossingen voor afvalwatertechnologie
Op de stand van Vogelsang kunnen bezoekers ook meer te weten komen over andere producten, zoals de natversnijder RotaCut met een separator van vreemde voorwerpen, lobbenpompen voor afvalwater en slib en systemen voor mechanische of elektrokinetische desintegratie. Vogelsang laat ook het gehele assortiment in een eigen virtuele showroom zien: www.vogelsang.info/nl-nl/sectoren/afvalwaterbehandeling

Voor meer informatie, bezoek vogelsang.info/nl