De Nederlandse procesautomatiseerder ATS Global neemt een tweetal procesautomatiseringsbedrijven over. Het gaat om Pro-AT, gespecialiseerd in industriële automatisering en IT-oplossingen, en Perf-IT, een spin-off van Pro-AT, gespecialiseerd in software voor datacenters.

Groeien

Volgens Mike James, voorzitter van de raad van bestuur van ATS Global is de overname onderdeel van een lange termijn strategie, waarbij de positie van het bedrijf wordt verstevigd in de markt. “We willen groeien in technologie die we kunnen aanbieden en daar draagt deze overname aan bij.”

Fabriek

De sterk opkomende markt voor datacenters is interessant voor ATS Global. “Zo’n datacentrum is echt een fabriek. Zowel qua automatisering, structuur, enzovoorts. Interessant is dat we door slim te automatiseren data kunnen genereren waarmee we zo’n datacentrum weer efficiënter kunnen runnen. Data door data dus, in dit geval.”

Vorig jaar stapte Rabobank al bij ATS Global in als minderheidsaandeelhouder, waarmee de groei van het bedrijf ook aan de investeringskant werd gewaarborgd.

Foto: ATS Global