Autec komt met radiografische besturing voor ATEX omgevingen

Nieuwe lijn LK NEO EX radiografische besturingen

Autec Safety introduceert haar nieuwe ATEX-lijn radiografische besturingen. De eerder uitgebrachte ‘LK NEO’ besturingen kennen van nu af aan ook een explosieveilige variant: de ‘LK NEO EX’. De nieuwe zenderunits voldoen aan de UE-richtlijn 2014/34/UE voor zones 0/20 en zone 2/22 en aan de IECEx-certificeringsregeling zone 0/20.

De LK NEO EX zenderunits zijn geschikt voor omgevingen met explosiegevaar zoals de petrochemische en zware industrie, de chemische en farmaceutische industrie. Ook talrijke applicaties in de mijnbouw, houtbewerking en marine & offshore zijn gediend met deze ATEX-oplossing.

De LK NEO EX zenders kunnen met elke receiver uit de AIR-serie van Autec gepaard worden zolang deze buiten de Ex-risicozone geplaatst wordt. Moet de ontvanger toch in de explosiegevaarlijke omgeving geïnstalleerd worden dan kan Elma speciale ATEX receiver behuizingen verzorgen. Elma Systems heeft al vele decennia ervaring met het ontwerpen en implementeren van Ex-besturingspanelen en -behuizingen.

Verdere technische specificaties van de LK NEO radiografische besturingen zijn ook beschikbaar op onze website. Elma’s salesengineers staan klanten en geïnteresseerden te woord die meer inzicht en toelichting wensen over de kwaliteiten van de nieuwe LK NEO EX.