BASF

BASF investeert 4,5 miljard in nieuw bedrijf voor batterijtechnologie

Chemiereus Basf splits zijn bedrijfsonderdeel dat zich bezighoudt met katalysatoren af en brengt het onder in een nieuw bedrijf dat zich gaat toeleggen op recycling en (batterij) materialen. De komende acht jaar zal er tussen de 3,5 en 4,5 miljard euro worden geïnvesteerd in het nieuwe Basf Automotive Catalysts and Recycling.

Basf begint volgende maand met de afsplitsing van de nieuwe activiteiten. Het proces moet in zo’n anderhalf jaar voltooid zijn. Het nieuwe bedrijf moet aan ongeveer 4000 mensen werk bieden en wereldwijd komen er zo’n 20 vestigingen.

Basf is op dit moment de grootste leverancier voor de automotive industrie als het om chemicaliën gaat. Door de aanstaande elektrificatie van de complete auto-industrie is het voor Basf een logische stap om zich verder toe te leggen op batterijmaterialen en recycling.

Het hoofdkantoor van Basf Automotive Catalysts and Recycling zal worden gevestigd in Iselin, USA. De ceo van het nieuwe concern wordt Dirk Bremm, die op dit moment nog bestuursvoorzitter van de verf-divisie bij het chemieconcern is.