woensdag, maart 22, 2023

Registreren in een veelbewogen sector met de oplossingen van Batenburg Applied Technologies

Batenburg Applied Technologies is een creatieve in-design partner voor bedrijven die stappen willen zetten in digitalisering en de energietransitie. Dit doen wij door eersteklas componenten innovatief toe te passen en te blijven investeren in kennis en productieprocessen. Zo ondersteunen wij opdrachtgevers met de ontwikkeling van duurzame machines en apparaten, spelen in op marktontwikkelingen én realiseren wat de toekomst nodig heeft. Ook in de procesindustrie verbinden wij ons DNA met een grote verscheidenheid aan technische producten en toepassingen. Voor deze sector leveren wij kalibratoren, meetinstrumenten en ontwerpen we unieke oplossingen die het inspectiewerk naar een hoger niveau tillen.

Kalibratieproces stroomlijnen en digitaliseren
Om de continuïteit van productieprocessen te waarborgen moeten sensoren en processignalen functioneren binnen de vastgestelde specificaties. Om dit te waarborgen is herleidbaar kalibreren van onder andere druk- en temperatuursensoren essentieel. Door nauwkeurig te controleren of meetwaarden nog binnen de specificaties vallen, blijven processen optimaal werken en wordt uitval voorkomen. De producten van Beamex en Ametek-Jofra zijn bij uitstek geschikt voor deze situatie. Van beide merken leveren wij totaaloplossingen voor het herleidbaar kalibreren
van druk, temperatuur en elektrische signalen. Van draagbare kalibratoren tot complete testbanken met geavanceerde software voor het managen van kalibraties en documenteren van meetgegeven. Daarnaast zijn er intrinsiek veilige producten leverbaar voor gebruik in explosiegevaarlijke omgevingen.

Meettechniek voor de energiewereld van morgen
De veranderingen die de energietransitie met zich mee brengt zal niemand zijn ontgaan. Decentrale energiebronnen, opslagsystemen en afnemers hebben effect op de netbelasting en netkwaliteit. Dit zorgt voor uitdagingen in het domein van installateurs en netbeheerders. Slimme meettechniek maakt het mogelijk om de kwaliteit van onze energievoorziening nauwkeurig in kaart te brengen. Met een hogere energie-efficiëntie, kostenbesparing en real-time netbewaking als resultaat. Voor het optimaliseren van industriële en elektrische processen hebben wij power quality analyzers, dataloggers en andere meetinstrumenten van het merk Hioki in ons assortiment. Aangevuld met de multifunctionele digitale paneelmeters van Secure Meters wordt het mogelijk om op groot- en kleinschalig niveau de spanningskwaliteit van elektrische installaties en energievoorzieningen nauwkeurig te controleren.

Creativiteit en innovatie maken het verschil
Wanneer een kant-en-klare oplossing niet voldoet gaan we met de klant aan de slag om een passend product te ontwikkelen. Zo ontstaan unieke co-creaties waarbij verschillende Batenburg expertises samenkomen. We denken na over het ontwerp, integreren de nieuwste technieken én zijn betrokken bij het ontwikkelen van software. Het is maatwerk, maar ook hier blijven we producten verfijnen en ondersteunen met service en onderhoud. Dat is de meerwaarde van Batenburg Applied Technologies. “Smarterfocus. Brighter tomorrow.

Voor meer informatie; klik op de link naar de bedrijfspagina.

Adres Stolwijkstraat 33, 3079 DN Rotterdam
Telefoon 010 – 292 87 87
Email info.appliedtechnologies@batenburg.nl
Website www.batenburg.nl/kalibratietechniek
Social media kanalen Instagram | Linkedin youtube