Betere flow en nauwelijks dode ruimtes door infrarood lasmachine van Stork

Stork kan dankzij een infrarood lasmachine compleet gladde doorlassingen in leidingsystemen maken. Daardoor ontstaat er in het proces een betere flow en zijn er nauwelijks nog dode ruimtes in het leidingwerk.

De werkplaats van Stork in Delfzijl is sinds kort uitgerust met een een infrarood lasmachine: de Argu Sp110-S. Inmiddels maakte de lassers bij Stork meer dan 1400 lassen met het nieuwe apparaat. Het grote voordeel van de infraroodlasser is dat de doorlassing in de leidingen geminimaliseerd wordt.

Gladde leidingen met nauwelijks doorlassing verbeteren de flow in een proces, maar zorgen er bovendien ook voor dat er fors minder dode ruimtes ontstaan. Het gevolg: minder ophoping van bacteriën en schimmels.

De Argu Sp110-S heeft een zeer korte opwarm- en afkoeltijd. Er wordt minder massa verwarmd waardoor de spanning op las lager is dan normaal. Dat zorgt voor een hogere chemische bestendigheid. De lassen die met de infraroodlasser zijn gemaakt hebben dan ook een hoge consistentie in kwaliteit.

Interessant is ook dat de lassen met de nieuwe machine uitstekend te traceren zijn. Door een QR code aan te brengen, of zelf een GPS-chip, kunnen alle lassen in de Weldconnect app worden vastgelegd en later gebruikt om informatie op te zoeken.