Bij DSM slechts een handvol mensen met corona op 23.000 medewerkers

DSM stond de afgelopen maanden al diverse keren in de belangstelling vanwege de bijdragen van het bedrijf aan het voorkomen van coronaslachtoffers. Afgelopen week stond er in het AD een interessant vraaggesprek met DSM CEO’s Geraldine Matchett en Dimitri de Vreeze. Insteek van het verhaal: het concern met 23.000 medewerkers heeft slechts een handvol besmette medewerkers gehad.

DSM heeft alleen al in China 28 locaties en was er dus vroeg bij toen de coronacrisis uitbrak. DSM zette direct een Global Response Team op dat direct maatregelen nam, ook op locaties waar corona nog niet was geconstateerd. Mensen die thuis konden werken, werden aanbevolen dat te gaan doen. Op de werkvloer werd 1,5 meter afstand ingevoerd en toen er in Noord-Italië de eerste besmettingen opdoken, werden medewerkers die in dat gebied geweest waren, direct in thuisquarantaine geplaatst.

En het heeft gewerkt: het aantal besmettingen is slechts een handvol, op een totaal van 23.000 medewerkers. Vrijwel alle fabrieken, met uitzondering van twee locaties in India, bleven open en (deels) operationeel. Maar DSM kijkt alweer verder. Al snel werd een Business Continuity Task Force opgezet, waar mensen zich buigen over de vragen over de huidige crisis. Daarnaast is er ook al een Next Normal team opgezet, waarbij wordt gekeken naar de nieuwe normaal: hoe kunnen mensen thuis aan de slag? Hoe kunnen reizen worden voorkomen?

Lees hier het complete verhaal.