Blockchain in de procesindustrie? | Tom Pruymboom

De natuurkunde bepaalt voor een heel groot deel hoe vloeistoffen en droge stoffen zich gedragen. Ook al verwisselen we van eeuw, onze natuur zal zich er weinig van aantrekken. Het feit dat we vooral gebruikmaken of juist vechten tegen zwaartekracht, daar is onze industrie en markt voor een heel groot deel op ingesteld.

Veilige gedachte dat dit niet echt zal veranderen, dus innoveren we er lustig op los.

Zo bereiken we via innovaties een voorsprong op onze concurrenten en geven we de markt, onze klant, de mogelijkheid om efficiënter, sneller en tegenwoordig ook duurzamer te produceren. Alle tijd en kosten die we stoppen in deze innovaties, moeten uiteindelijk wel worden terugverdiend.

Zolang de markt blijft groeien, kunnen we blijven verkopen en dus innoveren. Hierdoor kunnen we weer wat meer verkopen.

Zo lijkt alles prima onder controle.

Onze klanten kunnen we ook goed overtuigen dat ze met onze materialen en ontwikkelingen vooral beter geholpen zijn, zolang zij hun keuze vooral laten vallen op hetzelfde merk met dezelfde passende spullen. Merk A past bij componenten van merk A en bij merk B is dat ook zo. Alleen past merk A niet op merk B…

Is onze klant daar nou echt zo goed mee geholpen? Of helpen we vooral onszelf?

Wat zou het toch mooi zijn als je alles op elkaar kunt aansluiten en dat dit dan ook nog werkt. Dat je van elkaar kunt gebruiken, wanneer je nodig hebt en dat een minder goed werkend onderdeel direct wordt herkend en gelokaliseerd?

Daar is namelijk iedereen mee geholpen.

Niet bang zijn voor dit soort ontwikkelingen, beste machinebouwers. Gewoon meegaan in de flow van de ontwikkelingen. Samen werken en gezamenlijk ontwikkelen. Het lijkt vanuit concurrerend oogpunt wat vreemd, maar de markt is er uiteindelijk bij gebaat. Dus de fabrikanten ook!

Laten we onze eigen mechanische blockchain maken. Een systeem waarin alle apparaten met elkaar communiceren en op elkaar passen.

Super efficiënt, betrouwbaar, duurzaam en gezamenlijk te beheren. Kunt u zich voorstellen hoe snel de ontwikkelingen kunnen gaan? Hier zouden we van kunnen profiteren, onze kennis vergroten en internationaal kunnen groeien.

Als we ons ervoor openstellen. Dat is de uitdaging.

Bijdrage van Machevo