BOGE Benelux blikt terug op 2022: voor de laatste keer vanuit Uitgeest

Met een gloednieuw jaar in het vooruitzicht, is het tijd om een blik te werpen op het jaar 2022 van BOGE Benelux. Een terugblik die in het teken staat van ‘groei’ en die voor de laatste keer plaatsvindt vanuit de huidige thuisbasis aan de Westerwerf in Uitgeest. Want door groei in omzet, klanten én personeel is de perslucht-fabrikant volledig uit zijn jasje gegroeid. Met een nieuw en groter pand in Heemskerk verwacht BOGE de positieve work-flow de komende jaren door te zetten.

Groei
Zonder het juiste personeel, geen groei. Om dit te realiseren zijn er dit jaar maar liefst elf medewerkers bij het team gekomen, die op nagenoeg elke afdeling zorgen voor versterking. Van nieuwe collega’s op kantoor tot medewerkers in de buitendienst, allen een waardevolle aanvulling aan het hechte BOGE team. Ronald Engberts (Managing Director Benelux): “In zo’n korte tijd veel nieuwe medewerkers inwerken was een uitdaging voor het team. Nu iedereen is gesetteld, is de geïnvesteerde tijd alleen maar winst en voelt het team als compleet”. Mede door de groei in het personeel wist het bedrijf in zowel België als Nederland een record omzet te behalen.

Pronkstukken van formaat

Bij een diversiteit aan (nieuwe) klanten heeft BOGE het afgelopen jaar een aantal pronkstukken mogen installeren. Één van deze pronkstukken is de installatie bij Frisia Zout in Harlingen, die tevens één van de grootste installaties is geweest die BOGE ooit heeft geplaatst. De installatie zorgt er voor dat consumentenzout over het gehele werkterrein kan worden getransporteerd. Een uitbreiding op de huidige installatie is gerealiseerd bij trouwe klant DAF Trucks. Hier zijn twee nieuwe SLF-40 schroefcompressoren geïnstalleerd, voor in het testcentrum van de vrachtwagenproducent. In België wordt er momenteel hard gewerkt aan een nieuw persluchtnetwerk voor de productie van chocolade op twee verschillende locaties van Callebaut, één van ’s werelds grootste chocoladeproducent.

Nieuw jaar, nieuw pand

De groei in het personeelsbestand én projecten heeft er samen voor gezorgd dat ruimte in 2022 in het pand in Uitgeest een echte uitdaging is geworden. Maar na een lange zoektocht is er eindelijk een groter pand gevonden en zal BOGE Nederland zichzelf gaan vestigen op bedrijventerrein de Trompet in Heemskerk. Begin april 2023 zal de sleutel overhandigd worden en na wat aanpassingen zal het team voor de zomer in het nieuwe pand zijn intrede nemen. Voor de vestiging in België staat het bedrijf voor eenzelfde uitdaging, maar hoopt het bedrijf ook in 2023 te gaan verhuizen naar een nieuw en groter pand in de omgeving van Brussel.

Heb je interesse in vacatures binnen de industrie? Klik dan hier op industrie vacatures.