BOGE Kompressoren, producent van onder andere high-speed turbo compressoren, heeft begin oktober een gloednieuwe ‘smart factory’ productielijn in bedrijf genomen. Het bedrijf investeerde zo’n 2 miljoen euro in het project.

Wat maakt de productielijn, waar de BOGE HST compressor wordt gefabriceerd nu zo ‘smart’? Volgens het bedrijf gaat het daarbij om een ‘combinatie tussen digitalisering, automatisering en handwerk’. Een gedigitaliseerd assistentiesysteem maakt een snelle integratie en ergonomische uitvoering mogelijk, ook van complexe arbeidshandelingen. De componenten ‘kennen’ hun eigenschappen en eisen bij de productie. Zo creëert alleen de componentcodering een projectie van de werkinstructies en montage-informatie, die direct in het gezichtsveld van de werknemers verschijnen. Pick-to-Light vergemakkelijkt de montage van de benodigde onderdelen, die via een modulaire toolbox ter beschikking staan.

Door de verbinding met het ERP-systeem stelt elke procestechnologie automatisch de relevante parameters in die specifiek zijn voor de toolbox. Het intelligente productieconcept maakt volledige traceerbaarheid mogelijk van relevante waarden per compressor. Een Andon-bord geeft op elk moment informatie omtrent de actuele status van de productielijnen. De Smart Factory is zo voortdurend in ontwikkeling. Bovendien moet het productieprincipe in de toekomst ook worden overgedragen op andere series.