Brandweer Chemiepark Delfzijl in high-end pakken met aramide vezels

De bedrijfsbrandweer van Chemiepark Delfzijl heeft nieuwe pakken gekregen die ze beter moeten beschermen tegen hitte, chemicaliën en snijwonden. Dankzij aramide vezels zijn de pakken toch licht gebleven.

De bedrijfsbrandweer van Chemiepark Delfzijl, Falck Fire Services, heeft nieuwe brandweerpakken en helmen gekregen. De nieuwe pakken beschermen goed tegen hitte, chemicaliën en snijwonden, dankzij de aramide vezels die in de stof verwerkt zijn. Ondanks de goede mate van bescherming zijn ze licht en hebben ze een hoog draagcomfort. Leuk detail is dat de grondstoffen voor aramide op hetzelfde Chemiepark worden geproduceerd, namelijk door Teijin Aramid.

De pakken zijn niet alleen van aramide vezels voorzien, maar zijn ook uitgerust met een chip waarmee allerlei informatie kan worden verzameld. Middels de chip is bijvoorbeeld te zien van wie het pak is en hoe vaak het gewassen is. Na elke wasbeurt dienen de pakken opnieuw te worden geïmpregneerd om optimale werking te behouden.

De pakken zijn uitgevoerd in een khaki kleur met opvallende fluoriserende striping, zodat ook in het donker een goede zichtbaarheid is gegarandeerd. De eveneens gloednieuwe helmen zijn ook fluorgeel en dus uitermate goed zichtbaar.

Foto: Chemiepark Delfzijl