Wij zijn verheugd te kunnen aankondigen dat het Zwitserse ingenieursbedrijf NSB Gas Processing nu onderdeel uitmaakt van de wereldwijde Busch groep. NSB Gas Processing heet nu Busch NSB AG en brengt een zeer gerespecteerd team van ingenieurs en een portfolio bestaande uit vloeistofringvacuümpompen, compressoren en systemen met zich mee.

De geschiedenis van NSB Gas Processing gaat terug tot 1844. Busch NSB zal dezelfde hoge kwaliteitsstandaard van vloeistofringvacuümpompen, compressoren en systemen voor industrieën voortzetten. Met de overname van NSB Gas Processing kunnen we nu betrouwbare vacuüm- en overdrukoplossingen bieden voor zware omstandigheden in de olie- en gassector en de chemische en farmaceutische industrie. Een van de sterke punten van het Busch NSB-productportfolio is gasterugwinning, een subsector van de olie- en gassector. Gasterugwinning biedt de voordelen van een efficiënter gebruik van schaarse bronnen en een kleinere ecologische voetafdruk.

De producten van NSB, waarop klanten al jarenlang vertrouwen, worden nu aangeboden onder het nieuwe merk Busch NSB en zullen blijven voldoen aan de kwaliteitsvereisten van de branche op basis van geavanceerde technologie. Bovendien biedt onze aanwezigheid met het grootste en meest uitgebreide servicenetwerk in meer dan 40 landen veel voordelen voor klanten van NSB.

Daarnaast profiteren klanten ook van onze ervaring en expertise in de vloeistofringtechnologie. De Dolphin vloeistofringvacuümpompen en compressoren zijn van wereldklasse en worden wereldwijd gebruikt in tal van industrieën. Deze serie wordt nu aangevuld met vloeistofringvacuümpompen, compressoren en systemen die verkrijgbaar zijn onder het nieuwe merk Busch NSB. Zo hebben klanten een grotere keuze uit een breed aanbod van vloeistofringtechnologieën, zodat er altijd wel een oplossing is die aan hun wensen en behoeften voldoet.

“Met NSB kunnen we meer oplossingen en een veelzijdiger portfolio aanbieden, terwijl we hun deskundige kennis voor onze klanten integreren”, licht Sami Busch toe. “Gasterugwinning is een technologie met een aanzienlijke impact op het milieu. Klanten van NSB kunnen nu profiteren van onze service-expertise en ons vermogen om reserveonderdelen en service 24 uur per dag, 7 dagen per week te leveren – waar ze zich maar bevinden. En NSB als onderdeel van de Busch groep kan uitkijken naar een nieuwe impuls voor toekomstige groei.”

Over Busch:
Busch Vacuümpompen en Systemen is een van de grootste producenten van vacuümpompen, blowers en compressoren ter wereld. Ons assortiment bestaat uit vacuüm- en overdrukoplossingen voor uiteenlopende industriële toepassingen, inclusief de chemische, halfgeleider, medische, kunststof, olie & gas en voedsel sectoren.

Busch is een familiebedrijf dat wordt gerund door de familie Busch. Het bedrijf is in 1963 opgericht. Met 3,000 werknemers en 60 dochterondernemingen in 42 landen zijn wij in staat onze klanten overal ter wereld adequaat te adviseren en te ondersteunen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Maulburg (Duitsland), waar ook onze grootste productielocatie zich bevindt. Maulburg is tevens de vestigingsplaats van de Duitse verkooporganisatie. Daarnaast heeft Busch fabrieken in Zwitserland, Groot-Brittannië, Tsjechië, Korea en de Verenigde Staten.

De Nederlandse vestiging Busch B.V. is gevestigd in Woerden en houdt zich bezig met de verkoop van vacuümpompen, blowers en compressoren; het ontwerpen en construeren van vacuümsystemen, en het onderhoud aan c.q. reparaties/revisies van deze producten.