Capacitieve CM18 en CM30: stabiliteit en flexibiliteit, zelfs in kritische applicaties

Voor de detectie van zowel poeder, granulaat, vaste stoffen en vloeistoffen worden de capacitieve benaderingsschakelaars CM18 en CM30 van SICK veel ingezet als objectherkenning en niveaumeting gewenst zijn.

De CM18 en CM30 blinken vooral uit in elektromagnetische compatibiliteit, zo meldt SICK in een persbericht. Zelfs in kritische applicaties, bijvoorbeeld bij gebruik in de buurt van frequentieomvormers, staan ze voor een betrouwbare detectie. Door het grote temperatuurbereik (van -30 tot +85 °C) zijn beide schakelaars ook bij sterke temperatuurschommelingen goed inzetbaar.

Inzetbaarheid
SICK maakt de inzetbaarheid van deze nieuwe schakelaars fors groter door een compleet nieuwe behuizing te gebruiken. De IP69K-sensorbehuizing bestaat nu uit één geheel, waardoor de CM18 en CM30 uitstekend inzetbaar zijn in de hygiënische- en washdownapplicaties. Zelfs hogedruk(stoom)reiniging vormt geen enkel probleem. De CM18 en de CM30 beschikken beiden over het ECOLAB-certificaat.

Minimale downtime
Het minimaliseren van de downtime van machines is in de huidige industriële processen een must. SICK speelt daar op in met een vergroot detectiebereik, een hoge schokbestendigheid en een geringe gevoeligheid voor stof en vocht. Dit garandeert de vernieuwde capacitieve sensoren een langdurige, betrouwbare objectdetectie.
De CM18 en CM30 zijn ook snel correct te installeren dankzij de optische instelhulp: LED-indicator toont de signaalstabiliteit, zodat direct duidelijk wordt of de sensor goed is gepositioneerd.