De ontwikkelingen in de levensmiddelenindustrie voltrekken zich in een hoog tempo. De branche neigt sterk naar decentralisering. Dat gebeurt niet alleen in de processen voor en na de opslag, maar ook tijdens het bijzonder gevoelige voedingsmiddelen bereiding- en primaire verpakkingproces.

Om te kunnen blijven voldoen aan de steeds hogere eisen die worden gesteld aan flexibiliteit en modulariteit is het absoluut noodzakelijk gebruik te maken van de nieuwste technologieën.
Murrelektronik past zijn gedurende vele jaren opgedane ervaring met decentrale installatietechniek speciaal in dit vakgebied toe. Dat gebeurt in de vorm van nieuwe producten die voldoen aan de hoogste eisen die worden gesteld aan Hygiënisch Design.

Dankzij toekomstgeoriënteerde en consequent doorgevoerde decentrale installatieconcepten zijn kortere installatietijden, eenvoudiger onderhoud en service mogelijk. Door de inzet van passieve verdelers of veldbustechniek is het mogelijk de bekabeling in een hygiënische omgeving aanzienlijk te vereenvoudigen.

Een voorbeeld hiervan is de Cube67HD een veldbus IO-module uit de bekende modulaire IP67 serie in een Roestvrijstalen behuizing en met beschermingsgraad IP69K. Samen met de speciale F&B bekabeling kan hiermee de installatie tot en met zone 1 worden gedecentraliseerd.