Control techniques introduceert frequentieregelaar speciaal geschikt voor HVAC toepassingen

H300 frequentieregelaar

Control Techniques heeft de range industrie specifieke frequentieregelaars uitgebreid met de H300 frequentieregelaar. De H300 is speciaal ontwikkeld voor HVAC toepassingen.

De H300 bouwt verder op vijf decennia expertise van Control Techniques in het ontwikkelen en fabriceren van frequentieregelaars. De H300 levert een betrouwbare flow control voor HVAC toepassingen. De nieuwe range is volledig geoptimaliseerd voor ventilator- en compressorregelingen, met energie-efficiëntie als kernfunctie van de H300. De frequentieregelaars beschikken over specifieke functies voor HVAC toepassingen, waaronder Fire Mode. Dankzij de Fire Mode blijft de regelaar in het geval van brand continu en ononderbroken werken. Hierdoor is de veilige afvoer van rook mogelijk en blijven de andere functies van de regelaar werken. De H300 werkt efficiënt in omstandigheden van min 20 graden tot 55 graden Celsius, waardoor hij breed toepasbaar is.

Dankzij de ondersteuning voor BACnet- en Modbus RTU-protocollen integreert de H300 ook naadloos met automatiseringssystemen voor gebouwen. Dit kan worden uitgebreid met optiemodules zodat de H300 in bijna elk bestaand systeem of communicatieprotocol kan worden toegepast, waaronder POWERLINK, EtherNet I/P, Modbus TCP, PROFINET en nog veel anderen. Bovendien is de H300 frequentieregelaar één van de kleinste in zijn klasse, bij elk nominaal vermogen. Hierdoor wordt bespaard op waardevolle ruimte en verhoogt het de flexibiliteit van montage.

Anthony Pickering, directeur van Control Techniques: “De HVAC en koelmarkt voor frequentieregelaars groeit ontzettend snel omdat klanten het energieverbruik en de energiekosten willen verlagen. Met onze nieuwe range H300 regelaars combineren wij onze expertise in aandrijftechniek met ons inzicht in de uitdagingen van onze klanten in de HVAC markt.

“De nieuwe range zorgt voor uitzonderlijke energiebesparingen en dus kostenverlaging terwijl ze ook voorzien in de intelligente motor control functies die inherent zijn aan onze regelaars. We hebben ook onze unieke, gratis vijfjarige garantieregeling uitgebreid tot de H300, waardoor het de ultieme ‘install and forget’ regelaar is voor klanten uit de wereld van de HVAC.”

Control techniques introduceert H300 frequentieregelaar speciaal geschikt voor HVAC toepassingen – Meer industrie nieuws lezen?