A portrait of an industrial woman engineer with tablet standing in a factory.

Datagestuurde schoonmaken bespaart honderden personeelsuren per jaar

De verschuiving naar datagestuurd schoonmaken is door de pandemie belangrijker dan ooit. Waar destijds digitale oplossingen voor locatiebeheerders en externe schoonmaakbedrijven baanbrekend waren, is nu de adoptie van Internet of Things (IoT)-oplossingen de manier waarop fabrikanten in veel industrieën opereren. Om facilitair managers van industriële werkomgevingen te ondersteunen in de toenemende eisen op het gebied van reiniging en efficiëntie, biedt Tork een verbeterde geavanceerde datagestuurde schoonmaakoplossing genaamd Tork Vision Schoonmaken.

Het verbeterde softwareprogramma maakt gebruik van realtime data om te bepalen wanneer en waar er servicebehoeften zijn in je faciliteit. Hiermee kunnen schoonmakers efficiënter hun werkzaamheden uitvoeren en bevinden werknemers zich in een schonere en hygiënische omgeving. Door de operationele efficientieslag bespaar je ook personeeltijd die weer kan worden besteed aan wat het belangrijkst is. Tork Vision Schoonmaken helpt er ook voor te zorgen dat er geen productieonderbrekingen zijn door een gebrek aan hygiëneproducten in sanitaire ruimtes, kleedkamers en pauzeruimtes tijdens de dienst.

Doormiddel van bezoekertellers en via een netwerk van aangesloten dispensers krijgen facilitair managers realtime inzicht in bijvoorbeeld welke dispensers aanvullingen nodig hebben. Hiermee kunnen facilitair managers op maat gemaakte schoonmaakplannen maken. Afhankelijk van de behoeftes en vereisten van de faciliteit kun je uit drie opties kiezen voor datagestuurd schoonmaken. Elke optie biedt extra voordelen en verhoogt de bedrijfswaarde:

  1. Locatie doorstroming: overschakelen van statische planningen naar gerichte schoonmaak wanneer en waar dat nodig is.
  2. Navullen op afroep: tijd besparen bij het schoonmaken en verminderen van taken zoals dispensercontroles.
  3. Schoonmaken op maat: optimaliseer schoonmaakmiddelen en werk eenvoudiger personeel in door gebruik te maken van schoonmaakplannen op maat.

In een recent onderzoek geeft 100% van de klanten aan dat datagestuurd schoonmaken hen helpt de hygiëne in hun faciliteit te verbeteren en 85% dat het helpt voor een veiligere werkomgeving gedurende de pandemie. Hiernaast heeft de overstap naar datagestuurde schoonmaak geholpen met 20% minder schoonmaakuren1 en tot wel 91% minder dispensercontroles, wat honderden personeelsuren per jaar bespaart3. Tork ondersteunt facilitair managers met continue gevulde dispensers (99% van de tijd2) en tot wel 30% meer klanttevredenheid4.

Voor meer informatie klik hier.