zondag, maart 26, 2023

Specialisme

Instrumentatie

Filtratie

Gasproducten

DGF Group, al 75 jaar totaal leverancier voor de procesindustrie

Of het nu gaat om een druktransmitter, knelfitting of een afsluiter, er is bijna geen procesinstallatie in het land te vinden die niet iets heeft wat door de DGF Group is toegeleverd. In 1947 zag De Gidts & Feldman B.V. als technische handelsonderneming het levenslicht. 75 jaar later is de onderneming gegroeid naar een groep van vier businessunits en leveren ze samen een ongekend uitgebreid assortiment van proces instrumentatie, appendages en afsluiters.

Kees Bakker, Director Sales & Marketing: “De kracht van onze onderneming zit hem vooral in de ervaring van onze productspecialisten. Wij zijn geen bedrijf waar een klant uit een catalogus een artikelnummer selecteert en in een webshop koopt, wij denken mee en bieden op basis van de specificatie van de klant een passende oplossing aan. Dat kan variëren van een drukschakelaar of een rol pneumatiek slang uit voorraad, tot een compleet project met verwarmde instrumentatiekasten met druktransmitters, kranenblokken, impulsleiding, knelfittingen en noem het maar op. Samengebouwd in onze eigen werkplaats. Of pakketten met (pneumatisch bediende) kogelkranen, vlinderkleppen, regelafsluiters, strainers en flame arresters. Met veel van onze leveranciers hebben we al meer dan 40 jaar een relatie, maar we zijn continue bezig om ons pakket uit te breiden en aan te passen aan de bewegingen in de markt. Een belangrijke stap hebben we gezet in 2013, toen zijn we distributeur geworden van Honeywell instrumentatie. Inmiddels zijn we hun Platinum
Channel Partner en leveren we naast de druk-, temperatuur-, flow- en leveltransmitters ook de Honeywell PLC’s, gasdetectie, gasmeters, gasdrukregelaars en de vlambewaking.

Met ons leveringspakket dragen we een steentje bij aan de energietransitie en de projecten die gaande zijn op het gebied van waterstof en andere alternatieve energiebronnen. Zo leveren we veel producten voor offshore windfarms en electrolysers. Het nieuwste product in ons assortiment is de Bright Sensor, een draagbare of vast opgestelde gas analyser voor realtime meting van de Wobbe-index, calorische onder- en bovenwaarde, dichtheid en methaangetal van aardgas of biogas, welke ook geschikt is voor een mengsel van aardgas en waterstof.”

Begin 2023 gaat DGF Group verhuizen naar een ander pand in Almere. Kees Bakker: “Ook wij willen ons steentje bijdragen als het gaat om duurzaamheid en zorg voor het milieu. Zo komen er 125 zonnepanelen op het dak van ons goed geïsoleerde en comfortabele nieuwe pand, waarmee we ook ons elektrische wagenpark kunnen opladen.”

Voor meer informatie; klik op de link naar de bedrijfspagina.

Adres De Huchtstraat 41, 1327 EC Almere
Telefoon 31 (0)36 531 40 14
Email sales@dgfg.nl
Website https://www.dgfg.nl/
Social media kanalen Linkedin