De miniatuursensoren van de nieuwe SICK W4F serie kunnen de moeilijkste uitdagingen aan

miniatuursensoren

De miniatuursensoren uit de succesvolle W4-serie staan al tientallen jaren bekend als ware probleemoplossers: geen applicatie zo moeilijk of de sensorserie heeft er een oplossing voor. Met de nieuwe W4F-serie zet SICK de vierde generatie neer die de ervaring van de vorige generaties en meer dan tweehonderd specials bundelt.

De nieuwe W4F-serie is niet alleen beschikbaar in verschillende optische varianten, zoals met micro-linespots, maar biedt ook nog eens het beste van wat er nu aan zwart-witscheiding en omgevingslichtonderdrukking op de markt is. Zelfs in de onderdrukking van glanzende objecten op de achtergrond kent de W4F-serie geen gelijke.

Voor maximale proceszekerheid zijn de W4F-sensoren met state-of-the-art diagnose- en bewakingsfuncties uitgevoerd. Ze leveren gegevens over bijvoorbeeld temperatuur, aantal draaiuren en quality of teach. Handig: niet alleen de schakelpunten, maar ook de hoeveelheid ontvangen licht is inzichtelijk.

De sensoren uit de W4F-serie laten zich makkelijk inregelen. Dat kan via IO-Link, door een druk op de teachknop of met behulp van een programmeerpin. Dankzij de BluePilot-functie is de schakelstand en de uitlijning met een reflector of zender-ontvanger eenvoudig af te lezen.

De miniatuursensoren uit de W4F-serie zijn onder meer ideaal voor de aanwezigheidscontrole van kleine objecten en voor het fijn positioneren van producten en componenten. Daarnaast zijn ze perfect inzetbaar voor de detectie van diepzwarte (<1% remissie), glanzende, transparante of geperforeerde objecten, en sowieso voor detectietaken onder moeilijke omstandigheden. Door informatie over de hoeveelheid ontvangen licht kan zelfs onderscheid worden gemaakt tussen producten op basis van reflectie.

 

Kerninformatie

 • Zeer compacte SMART-sensor met state-of-the-art diagnose- en bewakingsfuncties
 • Voor de beste en meest betrouwbare objectdetectie: zeer goed bestand tegen omgevingslicht en glanzende achtergronden; detecteert ook hoog transparante en diepzwarte (<1%) objecten
 • Met PinPoint-LED: zeer kleine, consistente lichtspot voor nauwkeurig schakelen
 • Leverbaar in varianten voor dubbele schakelpunten, afstandsmeting, geperforeerde objecten en miniatuurobjectdetectie
 • Detectiebereik: 4 tot 220 mm tastend; 5 meter reflector; 8 meter zender-ontvanger
 • Robuuste VISTAL®-behuizing: met isolatieklasse IP66 én IP67, Ecolab-gecertificeerd en temperatuurbereik van -40 °C tot +60 °C geschikt voor ruwe toepassingsomstandigheden
 • Schakelfrequentie: 1000 Hz; 0,5 ms reactietijd
 • Push-pull output: PNP, NPN selecteerbaar via IO-Link
 • Eenvoudig te bedienen via IO-Link, teachknop én programmeerpin
 • Schakelstanden eenvoudig af te lezen via meerdere LED’s (BluePilot)
 • Accessoires verkrijgbaar zoals signaalverdelers en kabels

www.sick.nl

De miniatuursensoren van de nieuwe SICK W4F serie kunnen de moeilijkste uitdagingen aan – meer nieuws uit procesindustrie lezen?