Met trots kondigt Verder Liquids de lancering van de Verderflex Ds500 aan. De Ds500 doseerpomp is ontworpen om de traditionele technologische oplossingen voor chemische dosering in industriëlepomptoepassingen uit te dagen. Het principe achter deze technologie is om de nauwkeurigheid te verbeteren en de eindgebruiker geld te besparen door te kijken naar de Total Cost of Ownership (TCO), die staat gelijk aan de aanschafkosten en de levensduur. Voor de eindgebruiker gaat het niet alleen om de aanschaf van de pomp, maar om de levensduur en alles wat daarbij komt kijken, d.w.z. service, gereedschapsloos onderhoud en chemicaliëngebruik.

Dosering, nauwkeurigheid en vloeiende flow met eenvoudig onderhoud van “click and go”
Een belangrijk voordeel van de Ds500 is dat de cartridge gemakkelijk met één klik kan worden verwisseld. Het belangrijkste slijtageonderdeel kan dus in één minuut worden verwisseld, waardoor de onderhoudstijd en het aantal reserveonderdelen tot een minimum worden beperkt. In combinatie met RA (Remote Assistant) IOT-monitoring voegt di t extra waarde toe. De Remote Assistant ondersteunt de bewaking, maar staat geen besturing van de pomp toe. Hij zorgt voor nauwkeurigheid in het proces en waarschuwt voor eventuele problemen. Veranderingen worden voorspeld, zodat onderhoud kan worden ingepland. Verder worden de prestaties geregistreerd en hi er wordt feedback op gegeven. Met als resultaat dat stilstand wordt beheerd en geminimaliseerd.

De Ds500 kan een nauwkeurigheid tot +/1% leveren met een afgevlakte stroming (d.w.z. minder pulsatie). Bovendien heeft deze pomp een nauwkeurige debietprestatie van 0,1 tot 500 ml/min en een druk tot 7 bar. Dit betekent een grotere nauwkeurigheid en een gelijkmatiger debiet. Er wordt minder chemicaliën verspild en er wordt bespaard op de bedrijfskosten, ondersteund door een 5000:1 turndown.

Omdat het een slangenpomp is, kan zij vaste stoffen, schuurmiddelen, slurries en kristallen verpompen en wordt zij niet beïnvloed door “off gassing” (zoals natriumhypochloriet in de drinkwaterindustrie). De Ds500 heeft een betrouwbare levensduur. En er is geen noodzaak van extra kleppen of ingewikkeld leidingwerk, zoals bij andere systemen, en heeft dus lagere installatiekosten.

De nieuwe Ds500, die al op de ACHEMA in Frankfurt am Main, Duitsland, is tentoongesteld, komt nu op de markt en geeft een nieuwe flow aan de pompindustrie.

Kenmerken en Voordelen van de Verderflex Ds500

•  ‘Klik en go’cartridge – Gereedschaploos onderhoud
•  Afgevlakt debiet voor betere dosering
•  Minder chemicaliënverbruik (+/- 1% nauwkeurigheid)
•  Touchscreen voor eenvoudige bediening
•  Aansluitingen voor afstandsbediening
•  Kleine voetafdruk met veilige montage
•  IOT ingeschakeld: Bewaking op afstand met de assistent

Bekijk de video voor alle voordelen van de Verderflex Ds500 in slechts 1 minuut: https://youtu.be/vdU1r5_dNCQ     

Over Verderflex:
Verderflex is een bedrijf van Verder Liquids en ontwerpt en produceert slangenpompen. Deze pompen zijn de ideale oplossing voor moeilijk te verpompen vloeistoffen, abrasieve, viskeuze of vaste stoffen beladen slurries, het doseren van chemicaliën en het voorzichtig overbrengen van kwetsbare celculturen. Verderflex heeft een breed assortiment van kleine OEM buispompen via precisiedoseer- en doseerpompen tot ‘s werelds grootste hogedrukslangpompen voor zeer zware toepassingen.

Over Verder Vloeistoffen:
Verder Liquids produceert pompen, mixers en systemen. Deze pompen worden gedistribueerd via 27 Verder kantoren, aangevuld met een wereldwijd netwerk van lokale distributeurs. Verder Liquids biedt lokale aanwezigheid, lokale service, en snelle levertijden. Als fabrikant is Verder Liquids in staat om de hoogste normen te handhaven op het gebied van ontwerp, bouw en testprocedures, wat risico’s en kosten voor de klant vermindert. Verder Liquids is in staat om eisen uit de markt te vertalen in nieuwe producten.