Distrelec brengt als eerste de EasyPIC v8 van Mikroe op de markt.

Distrelec is een toonaangevende Europese distributeur van elektronica, automatisering en meettechnologie. Als antwoord op een groeiend aantal technische ontwikkelaars die industriële Single Board Computers (SBC’s) nodig hebben, brengt Distrelec als eerste de nieuwe technologie van Mikroe op de markt: de EasyPIC v8. Mikroe is nieuw in het leveranciersnetwerk van Distrelec en is een expert in de productie van volledig uitgeruste hard- en softwaretechnologie, waardoor snelle prototypeontwikkeling mogelijk is.

EasyPIC v8 is een development board dat ontworpen is voor de snelle ontwikkeling van ingebedde toepassingen. Het zit vol innovatieve productietechnologieën die helpen bij de efficiënte productie van proof of concepts en prototypes. De nieuwe EasyPIC v8 is gebaseerd op de 8-bit PIC microcontrollers (MCU’s) en is uitgerust met een zeer geavanceerde programmeer/debugger-module, een betrouwbare voedingsmodule en een enorme reeks connectiviteitsopties waaronder USB, USB naar UART en CAN.

De interactieve componenten van het board zijn verdeeld in logisch gegroepeerde secties, waardoor ontwerpers tijd kunnen besparen bij het maken van prototypes. Dankzij een breed scala aan handige interactieve opties op het development board, zoals hoogwaardige knoppen met selecteerbare drukniveaus, LED’s en pull-up/pull-down DIP-schakelaars, kan de EasyPIC v8 op betrouwbare wijze een meer vloeiende en meeslepende werkervaring leveren.

Nebojsa Matic, CEO van Mikroe, merkt op: “We willen dat technici er zeker van kunnen zijn dat ze met het juiste gereedschap grootse dingen kunnen bereiken – ongeacht het vaardigheidsniveau. Distrelec zal de drijvende kracht zijn achter het overbrengen van de nieuwe betekenis van prototypeontwikkeling van Mikroe.”

Steve Herd, hoofd klant- en productmanagement bij Distrelec, zegt: “Distrelec heeft een duidelijke verschuiving gezien in de markt van development boards naar meer industrieel gebruik. Onze strategische alliantie met Mikroe stelt ons in staat om onze belofte van daadwerkelijk inzicht in de unieke eisen van elke klant te blijven waarmaken en deze te koppelen aan de producten en tools die ze nodig hebben om de klus te klaren.”