Doorontwikkelen als financiële overheidsprofessional

De arbeidsmarkt ontwikkelt zich in een snel tempo als gevolg van technologisering en dynamische omstandigheden. De SER heeft in het verleden niet voor niets gesteld dat het belangrijk is dat werkenden zich moeten blijven ontwikkelen. Dat is al een reden om bij te blijven en door te leren, maar ook als je als financiële overheidsprofessional je carrière verder vorm wilt geven. Bijvoorbeeld door een stapje hoger op te komen of door je te verdiepen in een bepaald onderwerp om in je huidige functie over meer kennis te beschikken. Ontdek hier een aantal mogelijkheden om je als financiële overheidsprofessional verder te ontwikkelen.

Doorontwikkelen met een vakgerichte opleiding
Het is als overheidsprofessional op financieel werkgebied mogelijk om jezelf verder te ontwikkelen met een vakgerichte opleiding. Bijvoorbeeld met de vakopleiding BBV als je werkzaam bent bij de overheid, zoals een gemeente. Deze vakgerichte opleiding op MBO niveau voorziet in kennis over de inhoud en toepassing in de praktijk van het Besluit begroting en verantwoording. Deze opleiding is onder meer geschikt als je binnen de overheid werkt als financieel medewerker of medewerker planning en control. Er zijn ook vakopleidingen gericht op financiële overheidsprofessionals op andere niveaus. Bijvoorbeeld een opleiding op masterniveau tot Professional Master Financieel Risicomanagement in de publieke sector. Deze opleiding is net als vele andere financieel gerichte opleidingen voor overheidsprofessionals beschikbaar bij Bestuursacademie.

Doorgroeien naar hogere functies
Het is mogelijk om binnen de eigen functie in een overheidsorgaan jezelf verder te ontwikkelen. Zo is het ook mogelijk om de carrièreladder op te klimmen om als financiële overheidsprofessional door te groeien naar hogere functies. Er zijn verschillende mogelijkheden om met een praktijkgerichte training of vakopleiding jezelf verder te ontwikkelen. Daarmee maak je als financiële overheidsprofessional het verschil en krijg je alle kans om hogere functies te bekleden. Het is bijvoorbeeld mogelijk om je financiële kennis op het gebied van lokale overheden uit te breiden. Dat is onder meer en optie als je een functie als financieel adviseur binnen de lokale overheid nastreeft.

Bepaal de richting van je verdere loopbaan
Het is uiteraard belangrijk om voor jezelf te bepalen welke richting je op wilt als het gaat om doorontwikkeling in je carrière. Misschien zoek je meer verdieping en uitbreiding in de kennis om in je huidige functie toe te passen. Dan is het aan te raden om vakgerichte cursussen en praktijkgerichte trainingen te volgen. Wil je een stap hoger komen vanuit je huidige functie dan kijk je naar een geschikte financiële opleiding om dat doel te bereiken.