Dow en Fuenix slaan handen ineen voor 100% circulair plastic

Onlangs kondigde Dow aan bio-olie, gemaakt van gerecycled plastic afval, als grondstof te gaan gebruiken bij de productie van nieuwe polymeren in hun plant in Terneuzen. Dow heeft in Fuenix Ecogy Group in Weert een geschikte partner gevonden in deze belangrijke ontwikkeling. Fuenix die bekend staat als ambitieuze en innovatieve speler op het gebied van recyclen van consumentenplastic, kan met deze samenwerking hun technologie verder ontwikkelen: “Onze ambitie is om ervoor te zorgen dat de waarde van plastic afval volledig wordt gebruikt om nieuw, circulair plastic te maken en tegelijkertijd het wereldwijde gebruik van nieuwe grondstoffen en CO2-uitstoot aanzienlijk te verminderen”, aldus Sirt Mellema, CEO bij Fuenix. 

Deze samenwerking markeert ook een belangrijke stap vooruit in de circulaire economie waar Dow zich op wil gaan richten: het afbreken van gemengd consumenten plastic afval  naar zijn oorspronkelijk grondstof om nieuwe polymeren te produceren. Die polymeren dienen bovendien identiek te zijn aan polymeren die uit olie zijn geproduceerd en dus dezelfde productiemogelijkheden bieden. Tevens draagt deze samenwerking bij aan hun belofte om in 2025 ten minste 100.000 ton gerecycled plastic te verwerken in hun producten die zij binnen de EU aanbieden. 

Dow zal hun recyclingportfolio presenteren op K 2019, ‘s werelds grootste plastic- en rubberbeurs van 16-23 oktober in Düsseldorf.