Eaton ontvangt als eerste zowel IEC als UL cybersecurity-certificaten voor productontwikkelingsprocessen

  • Door de accreditaties van IEC en UL kunnen klanten erop vertrouwen dat producten van Eaton ‘secure by design’ ontwikkeld worden
  • Eatons Chief Technology Officer voor de Electrical Sector opent Eatons virtuele Cybersecurity Perspectives forum met een focus op het verbeteren van wereldwijde standaarden

Zaltbommel, 28 oktober 2020 – Tijdens het Cybersecurity Perspectives forum dat deze week van start is gegaan, kondigde powermanagementbedrijf Eaton aan dat zijn productontwikkelingsprocessen gecertificeerd zijn door zowel de International Electrotechnical Commission (IEC) als de internationale safety science organization UL. Eaton is daarmee de eerste in zijn branche die zowel de IEC- als de UL-certificering heeft gehaald, waardoor klanten erop kunnen vertrouwen dat de verbonden oplossingen van Eaton voldoen aan strikte industrierichtlijnen.

Analisten schatten dat in 2025 wereldwijd bijna 950 miljard dollar is uitgegeven aan de ontwikkeling van het Industrial Internet of Things (IIoT). Doordat organisaties steeds verder digitaliseren, is het van belang dat zij de beschikbaarheid, integriteit en betrouwbaarheid van hun systemen beschermen. Eatons aanpak van Cybersecurity brengt betrouwbare omgevingen naar een hyperconnected wereld, door cybersecurity direct te integreren in zijn innovatieve productontwikkeling en ontwerpprocessen.

“Bij Eaton vinden we dat cybersecurity een cruciaal onderdeel is van het design, de ontwikkeling en uitvoering van de digitale oplossingen in de industriële sector”, zegt Michael Regelski, Senior Vice President en Chief Technology Officer voor de Electrical Sector bij Eaton. “Dat wij als eerste door zowel IEC als UL worden aanbevolen, betekent dat onze klanten erop kunnen vertrouwen dat de producten en oplossingen die zij bij ons afnemen voldoen aan de standaarden die worden aanbevolen door twee belangrijke internationale standaard organisaties.”

Zowel de IEC 62443-4-1 als de UL 2900-1 bevestigen dat Eatons processen voor het ontwikkelen van producten en oplossingen voldoen aan deze industriële normen.

Begin deze week opende Regelski Eatons virtuele conferentie Cybersecurity Perspectives met een on-demand keynote over het belang van de rol van accreditatie en assessment door derden. De conferentie bevat ook een virtuele paneldiscussie over wereldwijde standaarden met experts en vooraanstaande leden van de ISAGCA, IEC en UL. Lees hier meer over Eatons Cybersecurity Programma.