ECT Industrial Automation engineers studeren bij Hogeschool Dirksen

Hutchison Ports ECT in Rotterdam formuleerde twee jaar geleden in het maintenance management team een heldere opleidingsvisie. Jirzy Krispijn, Maintenance Manager, vertelt: “ECT is één van de meest geavanceerde containerterminal operators van Europa. Om intelligent equipment te blijven bouwen en te onderhouden is specialistische kennis nodig. Wij investeren daarom, op alle niveaus, in zowel de theoretisch kennis als de praktische vaardigheden. Hogeschool Dirksen speelt daarin als onze vaste opleidingspartner een belangrijke rol.”

Jirzy is lid van het maintenance managementteam en stuurt een afdeling met 40 engineers en specialisten aan die samen met het equipmentteam zorgen dat alle kranen en voertuigen op de Maasvlakte efficiënt werken.

De basis van ECT is nog steeds mechanisch, maar het zwaartepunt verandert naar industriële automatisering. Ook IT komt meer en meer in equipmentsystemen terecht. De afdelingen maintenance en ICT werken nauw samen voor afstemming van de systemen en cyber security. Al deze ontwikkelingen bepalen de manier waarop de support afdeling onderhoud verricht en welke mensen dat kunnen doen. Via individuele opleidingen blijven medewerkers bij met de nieuwe ontwikkelingen.

Voor hbo is Hogeschool Dirksen de vaste opleidingspartner van ECT voor de studie Associate degree Industriële automatisering. Jirzy:“Ik vind het sterk dat Dirksen eerst een intake doet en vervolgens een beoordeling geeft of iemand de studiebelasting ook aan kan. Zo’n studie is best pittig qua combinatie van werk, privé en opleiding. Zo weet je vanaf de start precies wat je kunt verwachten.”