Duranmatic introduceert van HMS Networks “ Anybus Edge”, een innovatieve  end-to-end-oplossing voor IIoT. Onderdeel van de oplossing is het nieuwe Cloud platform HMS Hub ™  waarmee edge-intelligentie en veelzijdige Cloud connectiviteit met industriële apparatuur geboden wordt. Ongeacht de toepassing sluit de oplossing de kloof tussen de fabrieksvloer en de Cloud, waardoor industriële bedrijven het Industrial Internet of Things op een eenvoudige en veilige manier kunnen realiseren.

De “Edge” is de plek waar de wereld van industriële  systemen gekoppeld wordt met bedrijf-systemen en IoT-software. Het verbinden en integreren van gegevens tussen deze twee domeinen en het beveiligen van het systeem is allesbehalve eenvoudig. HMS Networks lost dit probleem op met een nieuw end-to-end concept, met Anybus Edge Gateways voor aansluiting op industriële hardware, de HMS Hub, HMS ‘nieuwe oplossing voor veilige dataconnectiviteit en integratie met IoT-software, evenals een aanpasbaar Hub-portaal met functies voor gegevensbeheer en visualisatie.

Met Anybus Edge Gateways zijn gegevens van apparaten en machines eenvoudig en veilig toegankelijk, waardoor volledige gegevens- en apparaat beheer gedurende de levenscyclus van de toepassing mogelijk is. Geïnstalleerd op de fabrieksvloer zorgen de Edge Gateways ervoor dat intelligente decentrale operaties dicht bij de gegevensbronnen kunnen worden uitgevoerd. Vanuit de gateways worden door de gebruiker gedefinieerde gegevens via HMS Hub aan de Cloud geleverd via een beveiligde verbinding. De oplossing is perfect voor monitoringtoepassingen en maakt het ook mogelijk alle aangesloten industriële apparatuur op een slimme manier aan te sturen vanuit IoT-toepassingen.

HMS Hub – veilige Edge-connectiviteit met een krachtige broker

De Anybus Edge Gateways zijn nauw verbonden met HMS Hub, HMS nieuwe oplossing voor industriële dataconnectiviteit. HMS Hub bevat een krachtige broker die services en acties biedt voor het beheren van inkomende en uitgaande gatewaygegevens, inclusief alle configuratie-, apparaat beheer- en beveiligingsaspecten. HMS Hub maakt ook een volledige gegevensintegratie met Cloudsystemen van derden en bedrijf-systemen mogelijk op een eenvoudige en veilige manier, waardoor de waarde van het systeem voor alle soorten industriële IoT-toepassingen kan worden gerealiseerd.

Beveiliging en apparaat beheer in focus

IIoT-systemen die vandaag in fabrieken zijn geïnstalleerd, moeten in staat zijn toekomstige dreigingen en veranderingen aan te kunnen. Apparaten en machines moeten gedurende de hele levenscyclus worden bijgewerkt, niet in de laatste plaats omdat de grootste beveiligingsdreiging voor elk systeem een ​​verouderd apparaat met een bekende kwetsbaarheid is.

 

De Anybus Edge Gateways en HMS Hub zijn ontworpen om te voldoen aan de hoogste eisen voor beveiliging en gegevensintegriteit, evenals voor apparaat beheer. Met deze elementen gecombineerd in een end-to-end-oplossing, hebben gebruikers volledige controle over hun gegevens, die ook volledig worden beschermd. Dankzij de functies voor apparaat beheer kan het systeem worden beheerd, gecontroleerd en bijgewerkt, zodat bedreigingen kunnen worden voorkomen en het systeem in toekomstige scenario’s kan worden bijgewerkt.

Bijna alles verbinden met de Edge

De eerste release van Anybus Edge biedt gateway-connectiviteit met industriële apparatuur op PROFIBUS, PROFINET, Ethernet / IP, M-bus, analoge en digitale I / O. Meer connectiviteitsopties zullen in latere releases worden toegevoegd, zowel draadloos als bedraad.