EdgeLink: monitoren van het proces

Met de komst van Industrie 4.0 zoeken bedrijven naar oplossingen waarbij data-analyse wordt gebruikt voor het verbeteren van services, het optimaliseren van producten en het reduceren van kosten. Met behulp van de bestaande data uit het veld van onder andere PLC’s, sensoren, machines en HMI’s kan deze data-analyse gerealiseerd worden.

Voor betrouwbare data collectie introduceert Advantech WISE-Paas/EdgeLink. EdgeLink voorziet uw applicatie van de benodigde data om onder andere uw machines te monitoren, de performance bij te houden en alarm notificaties te ontvangen. Dit reduceert kosten en verbetert het onderhoud en de controle op uw machines.

EdgeLink is eenvoudig in gebruik. Via een simpele programmeeromgeving, EdgeLink Studio, is het mogelijk om de communicatie op te zetten met een verscheidenheid aan protocollen en IO’s. De EdgeLink Runtime applicatie wordt vervolgens op Advantech hardware geïnstalleerd. De data die door EdgeLink wordt verzameld, wordt door de Runtime geconverteerd en doorgestuurd naar SCADA, MES, ERP of een cloud oplossing. Door de ondersteuning van een diversiteit aan protocollen bent u niet afhankelijk van verschillende platformen voor uw datacollectie. Hierdoor is het uitermate geschikt voor zowel retrofit applicaties als ook nieuw te ontwikkelen applicaties.

Kortom:
EdgeLink bestaat uit twee onderdelen. Aan de ene kant de EdgeLink Studio en aan de andere kant de EdgeLink Runtime. De EdgeLink Studio is beschikbaar voor Windows en is gratis te downloaden en op uw eigen PC te installeren. Vanuit de EdgeLink Studio ontwikkelt u uw projecten en installeert u deze Runtime op de Advantech hardware. Van hieruit wordt de data acquisitie gedaan, de data conversie en vervolgens het doorsturen naar de bovengelegen systemen of cloud platformen.

Bent u geïnteresseerd naar de mogelijkheden? Onze engineers staan voor u klaar om uw specifieke situatie te bespreken waarbij we met u naar de juiste oplossing gaan zoeken met daarbij de juiste combinatie van hard- en software.

Voor meer informatie kunt u direct contact opnemen met een van onze vestigingen in België of Nederland of een mail sturen naar advantech@isotron.eu

Meer informatie