Een groep studenten denkt op zeilschip na over de toekomst chemie

Eind augustus vertrok een zeilschip van Amsterdam naar Tenerife op de Canarische Eilanden. De bemanning is een internationaal gezelschap van 21 studenten, met mensen uit Zweden, Brazilië, België, Frankrijk en een aantal Nederlandse studenten. In opdracht van een Japans bedrijf Teijin gaat de groep brainstormen hoe het verder moet met de chemische industrie. Centrale vraag is daarbij hoe duurzaam deze sector gemaakt kan worden. Teijin zelf heeft als vraagstellling hoe dit bedrijf in 2050 de duurzaamste onderneming ter wereld  kan worden.

De uitkomst van al het nadenken wordt gebundeld en overhandigd aan vertegenwoordigers van het Japanse bedrijf. Mede-Initiatiefneemster en organisator Liesbeth ter Velde (eerder bouwer van een wagen gemaakt van recycled plastic) wil inhoudelijk over de ideeën  nog niks kwijt, maar suggesties zijn er wel.  De reis duurt ongeveer drie en een halve week. De gehele reis zal via internet te volgen zijn. Op het moment van dit vraaggesprek was het schip bij Portugal. Het gaat overigens om een zeilboot, een tall ship, die vaart onder de Nederlandse vlag en heeft als naam ‘Morgenster.’

Er was overigens grote belangstelling van studenten om deel te nemen aan de zeiltocht. Zo’n tweehonderd gegadigden meldden zich aan, uiteindelijk werden 60 mensen geselecteerd waaruit zo’n twintig personen werden gekozen. Zij hadden allen en sollicitatiebrief geschreven met een curriculum vitae en een motivatie om deel te nemen.

Foto: Edo Landwehr