Een MES-systeem voor een twintigkoppig bedrijf: rendeert dat?

Een MES-systeem lijkt vooral interessant voor grote bedrijven met meerdere productielijnen, veel medewerkers en een dito omzet. Maar dat hoeft niet persé het geval te zijn. Door gebruik te maken voor modulaire componenten kan een MES-systeem zelfs bij een twintigkoppig bedrijf in de diervoedersector renderend zijn. Dat blijkt uit een presentatie van Benjamin Robert van INDEFF op de Wonderware Knowledge Exchange 2018.

Robert legt graag uit hoe ze Bivit, kleine diervoederproducent met grote ambities, onlangs geherautomatiseerd hebben.

1: Welke systemen hebben jullie gebruikt en waarom?

Voor de koppeling met het ERP-systeem hebben we gebruik gemaakt van de Wonderware Enterprise Integrator. Dat biedt meteen een raamwerk, omdat we daarmee met een standaard structuur verder kunnen werken. Het hart van het systeem hebben we vervolgens opgebouwd met Wonderware MES-Operations. Daar doen we al het beheer in: artikelbeheer, receptenbeheer, bulkmateriaal.

2: Hoe worden de batches aangestuurd?

Bij Bivit maken ze voorspelbare, afgemeten hoeveelheden producten over dezelfde lijn. Volledig batch-gericht dus. We maakten daarom gebruik van Recipe Manager Plus Professional (RMPP) en dat is ideaal om te koppelen aan MES. Met RMPP is het heel eenvoudig om de verschillende taken van de afzonderlijke PLC’s aan elkaar te knopen om de batches aan te sturen. Dat zou je theoretisch ook in de PLC’s zelf kunnen programmeren, maar nu hebben we een nette, overzichtelijke structuur.

3: Wat hebben jullie nog meer gedaan?

Naast de reeds genoemde software-oplossingen draait bij Bivit ook nog  Wonderware Application Server. We hebben alle pakketten niet zomaar aan de PLC geknoopt, maar we hebben alles netjes gestructureerd over Wonderware Application Server en met behulp van de O/I servers dat vervolgens gekoppeld met de PLC’s zelf.

4: Je zou zeggen dat een MES-systeem pas rendeert bij veel grotere bedrijven. Wat zijn nu voor dit bedrijf de direct merkbare resultaten van zo’n systeem?

Allerlei functionaliteiten en taken die men in het verleden uitvoerde, liggen nu vast en zijn nu gestroomlijnd geïmplementeerd. Iedereen moet nu op dezelfde manier werken. Dit heeft op zijn beurt geleid tot betere inzichten en minder fouten. En als er fouten worden gemaakt, worden die gecorrigeerd en kunnen individuele medewerkers er op aangesproken worden én kunnen we het systeem er beter op inrichten.

Lees het volledige verhaal in Process Control 4, 2018